Aşı yeni yılda

Çin aşısında ilk partinin 10 gün içinde gönderilmesi planlanıyor. Daha önce aralık sonu olarak öngörülen aşılamaya yeni yılda başlanacak.

Fazlı Şahan
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye’nin Çin’den aldığı Kovid-19 aşısının 11 Aralık olarak planlanan ilk teslimatı Çin’deki prosedüre takıldı. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre ilk partinin bir hafta on gün içerisinde Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Çin aşısı Türkiye’ye üç aşamada gelecek. Aşının ilk 3 milyonluk dozunun hazır olduğu, ancak Çin’de bazı prosedürlerden kaynaklı gecikmenin yaşandığı belirtildi.

KORONAVİRÜS
Türkiye'de bir ilk: Bu aşı BioNTech ve Moderna ile aynı özellikte

10 GÜNE KADAR GELECEK

KORONAVİRÜS
Avrupa’da koronavirüs aşısına bu yıl izin çıkması umuluyor: Onayın ardından hemen başlayabiliriz

40 MİLYON DOZ OCAK SONUNDA

Türkiye Çin ile yapmış olduğu anlaşma gereği, ocak sonuna kadar 40 milyon doz aşının daha getirilmesi planlanıyor. Şubat ayında ise 10 milyon doz aşının daha gelmesi bekleniyor. Bu zaman aralığında başka ilavelerin de olması gündemde.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/15/11/39/resized_3c1a7-15e2ab04mustafadekupe.jpg

YOĞUN AŞILAMA DÖNEMİ

KORONAVİRÜS
Türkiye'de koronavirüs aşısı ne zaman kimlere yapılacak?

Hedef günde 1,5 milyon doz

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs aşısı Türkiye’ye geldiğinde günde 1,5 milyon kişinin aşılanmasının planlandığını söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/15/11/38/resized_b2ce3-2e1cdffbasi.jpg

Prof. Dr. İlhan, Türkiye’ye gelmesi beklenen koronavirüs aşısına ilişkin açıklama yaptı. İlhan, toplumda bazı grupların aşılamanın dışında bırakılacağını belirterek, şunları söyledi: “Ülkemizde günde, aşağı yukarı 1,5 milyon kişiye aşı yapılması planlanıyor.”

3 KİŞİLİK EKİPLER OLACAK

HAZİRAN SONUNA KADAR

“Türkiye’de aşılama her yerde aynı anda başlayacak. 83 milyon nüfusumuz olduğunu düşündüğümüzde 60-65 milyon civarı vatandaşımızın haziran ayı sonuna kadar aşılanmasını planladığımız düşünülebilir.”