Bu gidişle yine kapanırız

1 Temmuz’da kontrollü normal hayata geçen Türkiye’de özellikle Delta varyantının etkisiyle vaka ve vefat sayıları alarm vermeye başladı. Bunda kısıtlamaların kalkması ve aşılamayla gelen rehavet etkili oldu. Yüz yüze eğitim ve ikinci çeyrekte gelen %21,7’lik büyümenin yeni kapanmalarla riske girmemesi için hepimizin Kovid-19 kurallarına uyması gerekiyor.

Yasemin Asan
Yaz aylarındaki hareketlilik ile birlikte aşıya güvenin artması rehaveti beraberinde getirdi.

Kovid-19 salgınında ikinci kışı kapanmasız geçirmek için anahtar vatandaşın elinde. 1 Temmuz’da kontrollü normal hayata geçen Türkiye’de, daha bulaşıcı Delta varyantının etkisiyle salgında dördüncü pik tehlikesi belirdi. Günlük vaka sayıları 20 binlerde seyrederken vefat sayıları da dramatik boyutta arttı. Bunda en önemli etkenin, kısıtlamaların esnetilmesiyle gelişen rehavet ve aşılamanın artmasıyla oluşan güvenin olduğu bildirildi.

KORONAVİRÜS
Bakan Koca: Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir

SALGIN YOK GİBİ DAVRANIYORUZ

KORONAVİRÜS
Bakan Koca: AVM restoran ve kafeler için PCR zorunluluğu gündemimizde yok

HAREKETLİLİK ARTACAK

Tüm bunlara ek olarak Eylül ile birlikte sosyal harekette de pik yaşanacağı hatırlatılıyor. Bu çerçevede iç turizmde dönüşlerin başlayacağının altı çizilirken, 6 Eylül’de kapılarını yüz yüze eğitime açacak okullardaki hareketliliğin veli-öğrenci-öğretmen ve diğer çalışanlar olmak üzere 72 milyon kişiyi kapsayacağı hesap ediliyor. Bu boyutta büyük bir hareketliliğin yeni vakalara sebebiyet vermemesi için tüm tarafların kurallara ciddi bir şekilde uymasının ve aşı olmasının kötü bir kış geçirmeyi önleyeceğini kaydedildi.

ÖZGÜN
PCR testi öğretmenler için zorunlu mu? Aşı olmayan öğretmenlere PCR testi mecburi mi?

VİRÜSE ‘KAPALI’ DAVETİYE

KORONAVİRÜS
Bakan Koca: 18 yaş ve üstü nüfusumuzun yüzde 78,5’i birinci doz aşısını yaptırdı

EKONOMİDE SIKINTI YAŞANIR

Vakalardaki artış hızı nedeniyle yeni bir kapanma riskinin, tüm sektörleri olumsuz etkileyeceği öngörülüyor. Ekonomide ikinci çeyrekte elde edilen yüzde 21.7 rekor büyümenin devamlılığı için el birliği ile kurallara uyulmasının önemi vurgulanıyor. Tablolar kış turizmini de sıkıntıya sokabilir.

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 2 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı: Bakan Koca aşı detayına dikkat çekti

HASTANELER ALARMDA