Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan 'hıçkırık yeni koronavirüs belirtisi' iddialarına yanıt: Çok zor

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs belirtileri arasında 'hıçkırık' olduğu iddialarına ilişkin "Amerika'da hıçkırık şikayetiyle hastaneye giden hastanın koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyduk. Hıçkırık genelde nörolojik tutulumla da olabilir. 'Hıçkırık, yeni koronavirüs belirtisi' dememiz çok zor. Daha önce olmayan, yeni çıkan bir belirtiniz varsa koronavirüs riski olabileceği düşünülmelidir" ifadeleri ile açıklık getirdi.

Arşiv

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yaptığı açıklamada, koronavirüste halen en çok yer alan belirtilerin ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı olduğunu söyledi. İlhan, bu belirtilerin dünyada en çok görülen belirtiler olduğunu belirterek, "Ancak süreç ilerledikçe, hastalar değiştikçe ve vaka sayısı arttıkça başka bulgularla hastaları başvurabiliyor" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/12/09/37/resized_e2c2c-70c14141fa0fe4bdb5461bbb98897395.jpg

KORONAVİRÜS
İnsan deneyleri ekimde başlıyor

'HIÇKIRIK BELİRTİSİ DEMEK ÇOK ZOR'

KORONAVİRÜS
Virüsü 3 dakikada imha ediyor

'SALGIN SONBAHARDA SONLANACAK GİBİ GÖZÜKMÜYOR'

Mevsimlerin değişikliği ile belirtilerin de değişiklik gösterebileceğini kaydeden İlhan, "Biz ilkbahar ayında koronavirüs ile yüzleştik. Yaz aylarını yaşıyoruz ve sonbahara geçiş yapıyoruz. Salgın şu anda dünyada ve ülkemizde sonbaharda sonlanacak gibi gözükmüyor. Sonbaharda belki diğer belirtilerle beraber farklı şeyler ortaya çıkacak. Örneğin; hep söylüyoruz sonbahara düşük vaka sayıları ile girmemiz gerektiğini. Belki influenza (grip) ile beraber koronavirüs yaşandığı taktirde daha farklı bulgularla karşımıza gelecek. Dünyanın hiçbir yerinde koronavirüsle ilgili bilgi tam değil. Bunların hepsini yaşayıp, o hastaları gözlemleyerek ve takip ederek saptayabileceğiz" dedi.

KORONAVİRÜS
Karabük'te bir köy karantinaya alındı

'KRONİK HASTALIĞI VARSA BELİRTİLER DEĞİŞEBİLİR'

GÜNDEM
Okulların açılıp açılmayacağına Bilim Kurulu toplantısında karar verilecek

KORONAVİRÜS
Gümüşhane'de bir köy karantinaya alındı

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Ağustos koronavirüs sonuçlarını açıkladı: Ölü sayısı 15, vaka sayısı 1183

KORONAVİRÜS
Rusya’nın koronavirüs aşı açıklamasına Almanya’dan tepki: Yüksek riskli deney

GÜNDEM
Bursa'da koronavirüs kapsamında yeni önlemler alındı: Düğün ve nişan törenlerine kısıtlama getirildi