Aşıyı engellemeye çalışıyorlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kılıçdaroğlu ve diğer CHP’lilerin devletler arası sır niteliğindeki sözleşmeleri ifşa ederek Çin aşısının gelişini etkileme çabası içinde olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun “aşıların Türkiye’ye bedelsiz geldiği” iddiasının akılla izahı olmadığını vurgulayan Bakan Koca, “Aşı savaşının olduğu bir dünyada üretici bir firma bir ülkeye aşıyı bedava bağışlar mı” dedi. Sözleşme gereği rakam açıklayamadıklarını belirten Koca, Sinovac aşısını en ucuza alan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

Bakan Koca

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “aşıların Türkiye’ye bedelsiz geldiği” iddiasına yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların temin süreciyle ilgili vatandaşın zihnini bulandırmak isteyenler olduğunu kaydetti. Bakan Koca, başkanlık ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İddiaya ilişkin konuşan Koca, “Aşı savaşının olduğu bir dünyada üretici bir firma bir ülkeye aşıyı bedava bağışlar mı, bunun akılla izahı var mı?” dedi. Koca şöyle devam etti: Özellikle devletler düzeyinde korunması gereken ve devamında aşı sürecinin gelişini etkileyebilecek, herkesin sorumluluk taşıması gerektiği bir dönemde özellikle ülkeler arası hassas noktaları gündeme getirerek, aşının gelişini etkileme çabası içerisinde olmayalım.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs aşısı olanları uyardı: Aşı 42 gün sonra etkisini gösteriyor

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 25 Şubat koronavirüs verileri açıklandı: Tablo ağırlaşıyor

TİCARİ SIR İFŞA EDİLİYOR

KORONAVİRÜS
Türkiye'de tam kapanma olacak mı? İl bazlı yasaklar mı geliyor

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca: Şu an tam kapanma gibi bir durum düşünmüyoruz

SİYASİ MALZEME YAPMAYIN

Özellikle bu dönemde bu konuları siyasi arenaya çekmek istemediğini belirten Koca, bunda da son derece direndiğini dile getirdi. Şu an gelinen noktada elinde 15 milyon aşı olan Avrupa ülkesi çok az. Bu aşının gelişini etkilemek için niye uğraşıyoruz? Eğer bununla ilgili varsa bir sorun, bu kadar hassasiyetin olduğu durumu biliyorsunuz, bana sayın muhalefet lideri açıp sorabilirdi. ‘Böyle bir durum var hassas olduğunu biliyoruz, bu konuyla ilgili bir açıklamanız var mı?’ diye bana sorulabilirdi. Yok mu böyle iletişim anlayışı?”

KORONAVİRÜS
Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'nun 'bedava aşı' iddiasına sert yanıt: Aşı savaşının olduğu bir dünyada, üretici firma aşıyı bedava bağışlar mı?

105 milyon doz Nisan’da elimizde