Aşıda ilk sonuçlar şubat ortasında

Aşılananların kodları kırıldı, plasebo çıkan gönüllülerin aşıları vurulmaya başladı. İki doz şeklindeki aşıların ikincisi 14 gün sonra yapılacak. 13 Ocak’ta başlayan aşılamanın ilk sonuçları ise şubat ortasında kesinleşmeye başlayacak. Sırası gelen 75 yaş üzeri vatandaşlar da aşılarını olmaya başladı.

Yasemin Asan
Kovid-19 ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde başlatılan aşılama programında sıra 75 yaş ve üzerine geldi.

Çin’de üretilen Sinovac aşısının Faz 3 çalışması kapsamında 11 bin 150 gönüllü üzerinde yapılan çalışma sonlandırıldı. Çalışmaya katılan 11 bin 150 kişiden 7 bin 650’sine aşı, 3 bin 500’üne ise fiziksel anlamda koruyuculuğu olmayan aşı (plasebo) uygulandı. Kime plasebo, kime aşı uygulandığını hem gönüllüler hem de aşıyı yapanlar bilmiyordu. Kodların kırılması ile birlikte kimlere aşı kimlere plasebo yapıldığı da belli oldu.

KORONAVİRÜS
Koronavirüs aşısı yaptıranların sayısı 1,5 milyonu geçti

PLASEBOYA DENK GELENLERE AŞI YAPILIYOR

13 Ocak’ta başlayan aşılama çalışmasının ilk sonuçları da şubat ayının ortasında kesinleşmeye başlayacak. Aşı olan sağlık çalışanları ve risk grubunda olan yaşlı vatandaşların aşının ilk dozu sonrasında neler yaşandığı da takip edilmiş olacak.

KORONAVİRÜS
6,5 milyon aşı bugün Türkiye’de

Sıra 75 yaş üzerinde

Koronavirüsle mücadele kapsamında Çin’den getirilen CoronaVac aşıları, belirlenen aşılama takvimine göre uygulanmaya devam ediyor. Aşılama programı kapsamında sıra 75 yaş üzeri vatandaşlara geldi. 75 yaş üzeri vatandaşlar, Alo 182 hattından veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevularını alarak sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı.

SIRAMIZ GELDİ, AŞIMIZI VURULDUK

KORONAVİRÜS
Aşı savaşları

HERKES GELİP OLSUN

Aşının ilk dozunu olan Nurettin Akkuş ise Mamak ilçesinden geldiğini anlatarak, “Allah hepinizden razı olsun. Çok sevindim, çok memnun oldum. Allah, hayırlı uğurlu eylesin” ifadelerini kullandı. Akkuş, kendi yaş grubundakilere de seslenerek, “Herkes gelsin, olsunlar aşılarını. Çok iyi olur, memnun olurlar inşallah. Ben aşı olmayı tercih ediyorum. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin, aşılanma hayırlı uğurlu olsun” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/28/11/39/resized_d7660-724a94c9751.jpg

Aşılama takvimi nasıl olacak?