Adım adım normalleşme: 1 Temmuz'da tüm iş yerleri açılıyor

1 Temmuz’da başlayacak kademeli normalleşmenin detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, tüm iş yerleri ile sinemalar tekrar açılıyor, kamuda normal mesaiye dönülüyor. Yeme-içme yerlerindeki kişi sayısı ile nikah ve düğünlerdeki katılımcı sayısı kısıtlamaları kaldırılıyor. Yeni dönemde konser ve festivaller serbest olacak, park ve piknik alanlarında kısıtlama uygulanmayacak.

Fotoğraf: Arşiv

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz Perşembe günü başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ile sinemalar 1 Temmuz’dan itibaren tekrar açılacak. Tüm iş yerleri 1 Temmuz’dan itibaren, ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre belirlenmiş açılış-kapanış saatleri arasında hizmet verebilecek. Yeme-içme yerlerinin açık/kapalı alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı 1 Temmuz’dan itibaren kısıtlanmayacak. Park, bahçe, kamp, piknik/mesire alanı gibi yerlerdeki kısıtlamalar tamamen kaldırılacak.

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 27 Haziran koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısı 5 binin altına düştü

MÜZİK YAYINI 24.00’E KADAR

DÜĞÜNLERDE SAYI SINIRI KALKIYOR

Genelgede nikah/düğün merasimlerinde, kapalı yerler için uygulanan Kovid-19 önlemleri dışında, katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, yiyecek içecek ikramı yapılabileceği belirtildi. Canlı müziğin saat 24.00’a dek sürebileceği belirtilen genelgede denildi.

KORONAVİRÜS
İçişleri Bakanlığından 1 Temmuz normalleşme genelgesi: Normalleşme ile neler değişecek?

KONSERLERDE KİŞİ BAŞI 4 METREKARE

SEYAHATLER ESKİSİ GİBİ

Genelgede Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde toplu taşıma ile ilgili olarak belirlenmiş kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren şehir içi ve/veya şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verileceği belirtildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler/çocukların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar da 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacak. 1 Temmuz saat 05.00’ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erecek.

NARGİLE YASAĞINA DEVAM