50 milyon doz aşı geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin menşeli koronavirüs aşısı Sinovac’tan 50 milyon doz almak üzere sözleşme imzalandığını açıkladı. Aşının ilk 10 milyon dozu önümüzdeki ay geliyor. Ocak ayında 20 milyon doz daha gelecek. Koca, Rusya ve diğer aşı üreticisi ülkelerle de irtibatlarının sürdüğünü söyledi.

Yasemin Asan
Bakan Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin menşeli Sinovac aşısından 50 milyon doz alınması için imza atıldığını söyledi. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca artık açık test politikasına geçtiklerini ve semptomu olmayan hastaları da tabloda göstereceklerini söyledi. Bu çerçevede dünkü toplam vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu belirten Koca, “Ağır hasta sayımız 4 bin 641’e çıktı. Son 24 saatte 168 can kaybımız, 6 bin 814 hasta sayımız var” dedi.

KORONAVİRÜS
Gönüllülere ilk aşı

BÜYÜK İLLERDE 3. ZİRVE

KORONAVİRÜS
Koronavirüs aşı vurulması ne zaman başlayacak?

İLAÇLARI MUTLAKA KULLANIN

Kaybettiğimiz hastaların önemli kısmı erken dönemde tedavisine başlanmayan ve ilacını almayan kişiler. Nisan ayında zatürre oranı yüzde 30’lara yakındı, şu anda yüzde 3,4. Zatürre oranının azalmış olmasının en büyük sebebi önceden ve erken dönemde kullanılan ilaçlar. Erken dönemde ilaçlarımızı mutlak alalım, bu dönemde en ufak grip, nezle benzeri belirtilerin de Kovid-19 olabileceğini mutlak düşünelim.

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 25 Kasım koronavirüs sonuçları: En yüksek vefat sayısı kaydedildi

SÖZLEŞMELER TAMAM