Konya Kadınhanı 28 Mayıs 2023 Seçim Sonuçları

2023 Konya Kadınhanı seçim sonuçları belli oluyor. 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi bitmesiyle Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu YSK tarafından açıklanıyor. Saat 17.00’de oy verme işlemi bitmesiyle birlikte 18.00’de YSK tarafından sandık verilerini paylaşıyor olacak. İç Anadolu Bölgesi Konya Kadınhanı Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Konya Kadınhanı oy oranları yenisafak.com seçim sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Seçim 2023 Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan’ın Konya Kadınhanı oy oranları

Konya Kadınhanı 28 Mayıs 2023 akşamı ve Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oy oranları ile belirleniyor. 81 ilde oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başlayacak ve akşam saat 17.00’de sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından açıklanacak. 2023 Konya na ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 28 Mayıs 2023 Kadınhanı YKS seçim sonuçları 2023 sorgulama ekranı.

Konya Kadınhanı Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

KONYA KADINHANI SEÇİM SONUÇLARI 2023

KONYA KADINHANI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

KONYA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

Oy Nasıl Kullanılır?

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

Konya Kadınhanı hakkında bilgiler

Konya'nın ilçelerinden biri olan Kadınhanı, tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve tarım ürünleri ile dikkat çekmektedir. Kadınhanı ilçesi, tarihi Selçuklu dönemine kadar uzanmaktadır. İlçenin adı, Kadınhanı köyünde yaşayan bir kadın tarafından yapılan hayır işi ile verilmiştir. 1867 yılında ilçe statüsüne kavuşan Kadınhanı, Cumhuriyet döneminde de ilçe olarak varlığını sürdürmektedir.

Kadınhanı, Konya'nın güneybatısında yer almaktadır. İlçenin yüz ölçümü 1.165 km²'dir. İlçenin kuzeydoğusunda Yunak, doğusunda Akören, güneydoğusunda Doğanhisar, güneybatısında Seydişehir ve batısında Beyşehir ilçeleri yer almaktadır. Kadınhanı'nın genel olarak dağlık bir yapısı vardır. İlçede geniş ormanlık alanlar, göletler, sulak alanlar ve vadi yerleri bulunmaktadır.

Kadınhanı ilçesi, 37 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler;

İlçenin 2021 yılı nüfusu, 26.366'dır.

ÖZGÜN
Konya Ilgın Seçim Sonuçları 2023

ÖZGÜN
Konya Hüyük Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023

ÖZGÜN
Konya Halkapınar Seçim Sonuçları 2023

ÖZGÜN
Konya Hadim seçim sonuçları 2023: Cumhurbaşkan adayları oy oranları