Kim Jong-un'dan çarpıcı ifadeler: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un kimdir?

Yaptığı açıklamalar ve attığı füzelerle adından sıkça söz ettiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un kimdir?Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iktidardaki İşçi Partisi yetkililerine yaptığı konuşmada, "toplumun ideolojik bilincinin dönüştürülmesi" yönünde çağrıda bulundu. Yonhap'ın Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansından (KCNA) aktardığı habere göre, Kim, iktidardaki İşçi Partisi tarafından düzenlenen üç günlük konferansın kapanışında çarpıcı ifadeler kullandı. İşte açıklamaları ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hayat hikayesi sizlerle..

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un kimdir? Kim kimdir?

Kuzey Kore liderinin hayat hikayesini sizler için derledik. Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren, ülkesindeki yaptırımları sürekli gündeme gelen Kim Joung-un kimdir?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un kimdir?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/01/12/07/resized_ea5f0-d51449bakimjoungun.jpg

'Amcası için idam emri verdi'

2 Aralık 2013 tarihinde Kim, "ihanet" nedeniyle amcası Jang Song-thaek'in idamını emretti.[11] Kim, üvey kardeşi Kim Jong-nam'a Şubat 2017'de Malezya'daki suikast emrini amcasının verdiğine inanıyor.

2018'de Kim Jong-un ve Güney Koreli Moon Jae-in, Kuzey ile Güney arasındaki sınırda iki kez Panmunjom'da ve bir kez Pyongyang'da bir araya geldi. 12 Haziran 2018'de, Kim ve ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore nükleer programını tartışmak üzere Kuzey Kore lideri ve ABD başkanlığı arasında ilk defa yapılan görüşmelerde Singapur'daki bir zirvede bir araya geldi. Şubat 2019'da Hanoi'deki bir takip toplantısı aniden bir anlaşma yapılmadan sona erdi. 25 Nisan 2019'da Kim ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk zirvesini Rusya'nın Vladivostok kentinde gerçekleştirdi. 30 Haziran 2019'da, Kim Kore Demilitarized Zone'da Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Kim, şu andan itibaren partinin itibarını ve prestijini korumak için çalışmalar yapılması gerektiğine işaret ederek yetkilileri halkın önünde çok alçakgönüllü olmaya çağırdı.

Toplumun yaşamını iyileştirmek için özverili şekilde çalışılması gerektiğine vurgu yapan Kim, partinin varlığının yegane nedeninin halka özveriyle hizmet etmek olduğunu kaydetti.

'İnsanların eğitimsizliği dönülmez sonuçlar doğurur'

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu toplantıda Kim ayrıca parti yetkililerine "toplumun ideolojik bilincinin dönüştürülmesi" yönünde çağrıda bulunarak "Ekonomik ilişkilerdeki durgunluk ve gerileme iyileştirilebilir ancak insanların eğitimindeki durgunluk ve gerileme geri dönülemez sonuçlar doğuracaktır." ifadesini kullandı.

İlki 2016’ta düzenlenen ve partinin ana siyasi örgütlerinin 5 yıllık çalışmalarının değerlendirildiği toplantının ikincisi 26 Şubat’ta başlamıştı.

DÜNYA
Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un eşinin geçmişi ülkede yankı uyandırdı: Ortaya çıkmasın diye her şeyi yok ettirmişti

HAYAT
Squid Game'i izletti: Kuzey Kore idam edecek

DÜNYA
Kim'in hackerları kripto para saldırılarından 400 milyon dolar çaldı