Kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır pastane usulü kandil simidi

Kandil akşamlarının vazgeçilmezlerinden kandil simidi, çayın yanında en çok sevilen lezzetlerden bir tanesi. Ağızda dağılan ve kıyır kıyır kıvamı yakalamak tabi ki kandil simidinde en önemli olan şey. Sizlere vereceğimiz tarifle Kandil akşamlarına özel komşularınız, aileniz ve sevdikleriniz için ağızda dağılan tam ölçülü bir kandil simidi yapabilirsiniz. Peki Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidine sirke konulur mu? İşte, kandil simidi tarifi.

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç aylar, 12 Ocak Cuma günü başlayacak. Üç ayların başlangıcı recep ayından bir gün önce 11 Ocak Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edilecek. Regaip Gecesi sebebiyle en çok aratılan ve merak edilen konulardan birtanesi ağızda dağılan, kıyır kıyır kandil simidi tarifi. Sevdiklerinizin çok beğeneceği kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte bütün detaylar...

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli kandil simidi tarifi...

Kandil simidi için malzemeler

Yarım paket margarin (yarım paket)

1 fincan sıvıyağ

1 yumurta (akını ayırın)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı mahlep

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Sarısıyla bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayacak kadar yumuşak hamur elde edeceksiniz. Yumurtanın akına biraz su koyup karıştırın. Hamurları halka yapıp önce yumurtaya sonra susama batırın. Yağlı tepsiye dizerek, 150'C fırında 25 dakika pişirin.

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

Kandil simidi için malzemeler

Mahlepsiz kandil simidi için öncelikle yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Sarısıyla bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yumurtanın akına biraz su koyup karıştırın. Hamurları halka yapıp önce yumurtaya sonra susama batırın. Yağlı tepsiye dizerek, 150 derece fırında 25 dakika pişirin.

Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

Fırından çıkan kandil simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

ÖZGÜN
Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesinin püf noktaları