Kadir Suresi: Kadir Suresinin anlamı, faziletleri ve önemi

Muhabbetin, samimiyetin ve kardeşliğin ayı Ramazan'a veda ederken mübarek Kadir gecesini eda eden bir çok Müslüman oldu. Kadir gecesinin gelmesiyle birlikte Kadir suresinin anlamı, fazileti, önemi ve okunuşu ilgi konusu oldu. Peki, Kadir surenin anlamı, okunuşu, faziletleri ve önemi nedir? İşte haberin detayları sizlerle...

Kadir Suresinin anlamı, faziletleri, okunuşu ve önemi

Kadir gecesini ibadetle geçiren Müslüman alemi, Kadir suresinin, anlamı, önemi, fazileti, tefsiri ve okunuşunu araştırmaya başladı. 'İnna enzelna' adıyla da bilinen bu surenin Türkçe okunuşu, anlamı ve meali Kadir suresi okumak isteyenler bütün detaylar haberimizde...

Kadir Suresinin Türkçe Okunuşu

İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr. Leyletülkadri hayrün min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matle'ılfecr.

Kadir Suresinin Arapça Okunuşu

Kadir Suresinin Tefsiri: Diyanet

Kadir Suresinin Anlamı

Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Kadir Suresinin Önemi nedir?

Kadir Suresinin Fazileti

Kadir Suresi'nin fazileti oldukça fazladır. Bu nedenle, bu sureyi okuyanların Allah'ın izniyle; günahları bağışlanır, dileği verilir ve şifa bulur. Cuma gecelerinde Kadir Suresi'ni çokça okuyanlar ise rüyalarında Hz. Muhammed'i görme şerefine nail olduğu söylenir.

ÖZGÜN
Kadir gecesi mesajları 2023: Kadir gecesini anlatan anlamlı ve resimli-resimsiz mesajlar