Kadir Gecesi Mesajları: Anlamlı Dualı Resimli Kısa Kadir Gecesi Mesajları

Kadir gecesi, insanlığın kurtuluş reçetesi olan Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, bereketli ve bin aydan hayırlı olan gecedir. Ülkemizde Ramazan'ın 27.gecesi idrak edilen Kadir gecesinde, Müslümanlar dua ve hatırlatma niyetiyle sevdiklerine Kadir gecesi mesajları gönderiyor. Bu gelenek diğer Regaip, Berat, Mirac kandillerinde de yapılageliyor. Bu nedenle en güzel, anlamlı, kısa, dualı, ayetli, kısa Kadir gecesi mesajları ve yazımızda derledik. İşte resimli, dualı, ayetli kadir gecesi mesajları, kadir suresi meali ve kadir gecesi duası.

Kadir gecesi mesajları yazımızda.

Kadir Gecesi, dinimizde önemli bir yere sahip olan, Ramazan ayının son 10 günü içerisindeki teki gecelereden birinde izli olan geceyi ifade eder. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak da bilinir. Bu gecenin feyzinden, bereketinden istifade etmeke isteyen Müslümanlar bu gecede namaz kılmak, zikir ve dua etmek için çaba gösterirler. Biz de Kadir Gecesi mesajları ve sözleri derledik. İşte Whatsapp, Facebook, Twitter’da paylaşmak göndermek isteyenlere en güzel kısa uzun resimli Kadir gecesi mesajları.

Kadir Suresi ve Duhan Suresi'nde Kadir gecesinin önemine ve bu gecede yapılacak ibadetlerin ne derece faziletli olacağı yer almaktadır. Kadir gecesinde eller semaya açılır ve günahların affı için Allah'a yalvarılır. Nafile ibadetler arttırılır ve Kur'an-ı Kerim okunur. Çokça istiğfar edilir ve umut edilir ki geçmişte yapılan günahlar af olunur. Bu gecede sevdiklerinize dua ve hatırlatma niyetiyle SMS ya da mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderebileceğiniz kadir gecesi mesajları derledik.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazanın son günlerine girerken Kadir gecesi ne zaman, hangi güne denk geldiği de merak ediliyor. Kadir Gecesinin net olarak hangi güne denk geldiği bilinmemektedir. Alimlere göre, kadir gecesi Ramazan ayının son on gününde ve tekli gecelerinden birisidir. Bu geceler; 21, 23, 25, 27 ve 29. gecelerden birisidir. Ancak ülkemizde İslam dininde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi ülkemizde Ramazan'ın 27.gecesi kutlanmaktadır.

KADİR GECESİ MESAJLARI

Kadir Gecesi Whatsapp mesajları

KADİR SURESİ VE OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

KADİR SURESİ MEALİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

RESİMLİ KADİR GECESİ MESAJLARI

Akıllı telefonların çok yaygınlaşmasıyal bazı kullanıcılar SMS yerine Whatsapp, Telegram, Instagram ve Messenger gibi diğer mesajlaşma uygulamalarını kullanıyor. Bu platformalar üzerinden kadir gecesi mesajları göndermek içinde bazı anlamlı, resimli kadir gecesi mesajları da bu yazımızda derledik.

KADİR GECESİNDE NE YAPILIR?

Kadir gecesinde bolca namaz kılınır, istiğfar edilir, dua edilir, Kur'an okunur, tefekkür edilir ve geçmiş ömrün hesabı yapılır ve hayır noktasında yeni başlangıçların kararı alınır.

Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem geceleri ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi. (Buhârî, Leyletül–kadr 5; Müslim, İ'tikaf 7. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Ramazan 1; Nesâî, Kıyâmü'l–leyl 17; İbni Mâce, Sıyâm 57.)

ÖZGÜN
Kadir Gecesi Duası: Allahümme inneke afüvvün kerîmün...