Kadir gecesi faziletleri: 2022 Kadir gecesi ne zaman, hangi gün?

Ramazanın yarısı geride kaldı. Kadir gecesi ile ilgili aramalar da hız kazandı. Kardeşliğin, umudun, huzurun ve muhabbetin olduğu Ramazan ayındayız. Müslüman aleminin kıymet ve değer verdiği mübarek Kadir gecesi Ramazan ayının içerisindedir. Kadir gecesi Müslüman aleminin en çok değer verdiği ve fazileti bol olan mübarek günlerden bir tanesidir. Peki, 2022 Kadir gecesi ne zaman, hangi gün? Kadir gecesinin faziletleri nelerdir, nasıl ibadet edilmelidir? İşte haberimizin detayları sizlerle...

Kadir gecesinin faziletleri

Kardeşliğin, umudun, huzurun ve muhabbetin olduğu Ramazan ayındayız. Müslüman aleminin kıymet ve değer verdiği mübarek Kadir gecesi Ramazan ayının içerisindedir. Kadir gecesi Müslüman aleminin en çok değer verdiği ve fazileti bol olan mübarek günlerden bir tanesidir. Peki, 2022 Kadir gecesi ne zaman, hangi gün? Kadir gecesinin faziletleri nelerdir, nasıl ibadet edilmelidir? İşte haberimizin detayları sizlerle...

2022 Kadir gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi 2022 yılında 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecek. Kadr sûresinde verilen bilgiler, Kur’an’ın ramazan ayında (el-Bakara 2/185) ve bütün hikmetli işlerin kararlaştırıldığı mübarek bir gecede (ed-Duhân 44/3-4) indirildiğine dair âyetlerle birlikte ele alındığında Kadir gecesinin ramazan ayı içinde bulunduğu sonucu ortaya çıkar.

Bu gecenin daha çok ramazanın son on veya yedi günündeki tekli gecelerde aranması gerektiğine dair hadisler (Buhârî, “Fażlü leyleti’l-Ḳadr”, 2-3; Müslim, “Ṣıyâm”, 205-220) gecenin tesbitiyle ilgili bazı ipuçları vermektedir.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/15/12/57/resized_64b89-7c7d9e82duaa.crdownload

kadir gecesinin faziletleri

Kadir gecesi oruç tutulmalı mı?

Kandil gecesi akşam namazından başlar sabah namazına kadar devam eder. Geceden önceki ve sonraki gündüz de oruçlu olmak en güzelidir. Ancak tek gün oruç tutulacaksa geceden sonraki gün oruç tutulması daha faziletlidir.

Kadir gecesi nasıl ibadet edilmelidir?

ÖZGÜN
Ramazan Bayramı tatili dokuz gün olacak mı?