İstanbul Maltepe Seçim Sonuçları 2023

2023 İstanbul Maltepe seçim sonuçları belli oluyor. Türk vatandaşları, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanıyor. Türkiye il il, ilçe ilçe 2023 seçim sonuçları ve Marmara Bölgesi İstanbul Maltepe seçim sonuçları, oy oranları Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak. Saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi bitecek. Seçim yayın yasaklarının bitmesiyle seçim sonuçları, saat 21.00 gibi açıklanmaya başlayacak. 28 Mayıs 2023 İstanbul Maltepe Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranları, il il oy oranları seçim sonucu anlık olarak sayfamızda.

İstanbul Maltepe Seçim Sonuçları 2023

28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından açıklanacak. na ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Maltepe Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

2023 SEÇİM SONUÇLARI

2023 İSTANBUL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2023 MALTEPE SEÇİM SONUÇLARI

2023 İSTANBUL MALTEPE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

İstanbul Maltepe Hakkında

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan Maltepe ilçesi, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir ilçedir. Bu makalede, Maltepe'nin tarihi, coğrafi özellikleri, ilçenin mahalleleri ve güncel nüfusu hakkında bilgi vereceğiz.

Tarihçe

Maltepe, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölgedir. İlk olarak antik dönemde, Likya ve Frigya medeniyetlerinin etkisi altında kalmıştır. Daha sonra Bizans döneminde, bölgede önemli yerleşim yerleri kurulmuştur. İstanbul'un fethinden sonra ise Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olmuştur.

Coğrafi Özellikler

Maltepe, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer almaktadır. Kuzeyinde Kartal ve Pendik, doğusunda Marmara Denizi, güneyinde Marmara Denizi ve Kocaeli Körfezi, batısında ise Ataşehir, Kadıköy ve Üsküdar ilçeleri bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 52,7 km²'dir. Deniz kıyısında olması sebebiyle ilçenin sahil şeridi oldukça uzundur.

İlçenin Mahalleleri

Maltepe ilçesi, toplamda 26 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şunlardır: Altıntepe, Aydınevler, Bağlarbaşı, Cevizli, Esenkent, Feyzullah, Fındıklı, Girne, Gülensu, Gülsuyu, İdealtepe, İçerenköy, Küçükyalı, Maltı, Maltepe Merkez, Mevlana, Topağacı, Yalı, Zümrütevler, Yıldıztepe, Altıyol, Büyükbakkalköy, Gülsan, Süreyya Plajı, Güzeltepe ve İdealtepe İstasyonu.

Nüfus

2021 yılı verilerine göre Maltepe ilçesi, toplam 547.782 nüfusa sahiptir. Bu nüfusun %50,5'i kadın, %49,5'i erkektir. İlçe nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olmakla birlikte, diğer dinlere mensup insanlar da yaşamaktadır. İlçe nüfusunun büyük bir kısmı yerleşik yaşam sürdürmektedir.

Oy Nasıl Kullanılır?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

2018 GENEL SEÇİMLERİNDE YURTİÇİ VE YURTDIŞI SEÇMEN SAYISI KAÇTI?

2018 Genel Seçimlerinde yurt içi seçmen sayısı 56.322.632, yurt dışı seçmen sayısı ise 3.044.837'dir. Toplam 59.367.469 seçmen bulunmaktaydı. 51.197.959 seçmen tarafından oy kullanıldı.

2018 GENEL SEÇİMLERİNDE ADAY OLAN PARTİLER

Yüksek Seçim Kurulu, 22 Nisan 2018 tarihinde yapılan açıklama ile seçimlere on partinin katılabileceğini ilan etti. 25 Nisan 2018 tarihinde de Hür Dava Partisi'nin itirazını kabul ederek seçime katılabileceğine karar verdi. 20 Mayıs 2018 tarihinde yapılan kura sonucu siyasi parti ve ittifakların oy pusulasındaki yerlerini belirledi. Büyük Birlik Partisi seçime Adalet ve Kalkınma Partisi listelerinden, Demokrat Parti ise İYİ Parti listelerinden gireceğini açıkladı. Bağımsız Türkiye Partisi, 21 Mayıs 2018'de seçime katılmama kararı aldığını duyurdu. Hür Dava Partisi 85, diğerleri 87 seçim bölgesinden katılım sağladI.

2018 genel seçimlerinde AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Vatan Partisi, Hüda- Par yer alıyordu.

2018 GENEL SEÇİMLERİNDE HANGİ İTTİFAKLAR VARDI?

Cumhur İttifakı

Anayasa değişikliği referandumunda "Evet" cephesinde yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi, "Cumhur İttifakı" adı altında seçimlere katılacaklarını ve cumhurbaşkanı adayı olarak da Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladılar. Cumhur İttifakı'nın protokolü 4 Mayıs 2018'de YSK'ya teslim edildi.

Millet İttifakı

Anayasa değişikliği referandumunda "Hayır" cephesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapma kararı aldılar. Ancak partiler cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kendi adaylarını destekleme kararı almışlardır. Şayet seçimin ikinci tura kalması hâlinde ittifakın adayının etrafında toplanacaklarını belirtmişlerdir. Adı "Millet İttifakı" olarak belirlenen ittifakın protokolü 5 Mayıs 2018'de YSK'ya verildi.

ÖZGÜN
İstanbul Gaziosmanpaşa Seçim Sonuçları 2023

ÖZGÜN
İstanbul Esenyurt Seçim Sonuçları 2023

ÖZGÜN
2023 İstanbul Fatih Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
İstanbul Kadıköy Seçim Sonuçları 2023

ÖZGÜN
28 Mayıs 2023 İstanbul Eyüp Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
2023 İstanbul Esenler Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
İstanbul Çekmeköy Seçim Sonuçları (28 Mayıs 2023)