Yumurta, temel besin kaynaklarımızla karşılaştırıldığında, protein içeriği yüksek gıdalar sınıfında ilk sıralarda yer alıyor. Neredeyse her yemeğe girebilme özelliğiyle ülkemizde en çok tüketilen gıdaların başında gelen yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan birçok besin öğesini içeriğinde bulundurur.
İçerdiği A, D, E ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra kolin sayesinde de çeşitli vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynayan ve çoğu zaman yumurta içerisinde görülen kan lekesine aynı zamanda kabukta da rastlanabilmektedir.
Tavuğun karaciğeriyle ilgili
Tavuğun karaciğeriyle ilgili Yumurtanın içeriği hakkında mevcut bilgiler ve uzmanların gözlemleri bu kan lekelerinin tavuğun karaciğeri ya da yumurtalığından gelen kan pıhtıları olduğunu belirtiyor.
Niçin kan lekesi var?
Kan lekesi, yumurtanın bayat olduğu veya uygun şekilde döllenmediği anlamına gelmez, bunun sebebi ise yumurta sarısının oluşumu sırasında tavuktaki bir kılcal damar sorunudur. Bunun nedenleri değişik olabilir.
Kümesteki hayvanların beslenme şekilleri gibi etkenler vardır. Ancak bu durum kümesin sağlıksız olduğu anlamına da gelmemektedir. Kısacası, kan lekeleri görünüş olarak hoş olmayabilir ama oldukça olağandır.
Kan lekesi varsa ne yapılmalıdır?
Uzmanlar, kan lekesi görülen yumurtaların hem beslenme hem de kimyasal açıdan güvenle tüketilebileceğini söylüyorlar. Mynet'in haberine göre kan lekelerinden rahatsız olduğunuzda bir bıçak yardımıyla lekeyi alıp kahvaltıya devam edebileceğimiz belirtiyorlar.