Tarçının faydaları: Tarçın nelere iyi gelir?

Mutfakta pek çok tatlı ve yemekte kullanılan tarçının faydaları saymakla bitmiyor. Güçlü bir antioksidan olan tarçın çok yüksek besin değerlerine sahip. Peki tarçının faydaları neler?

Tarçın güçlü bir antioksidan özelliğe sahip.

Yemek ve tatlı yapımında da kullanılan tarçının kabukları iç içe konulup sarılmasıyla çubuk tarçın elde ediliyor. Hem yiyecekleri hem de içecekleri tadıyla daha da şenlendiren tarçının sağlık açısından da birçok faydası vardır. Oldukça güçlü bir antioksidandır ve yüksek besin değerlerine sahiptir.

Tarçın yağı

Tarçın yağı bir bardak suya birkaç damla dökerek tüketilebilir. Midedeki hazımsızlığa iyi gelir, bağırsakları düzenler, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir, depresyona iyi gelir.

Tarçın yağı aynı zamanda cilde de faydalı. Tarçın, antibakteriyel özelliği ile dişlerdeki çürüklere karşı savaşır. Bir miktar suya birkaç damla tarçın yağı dökün ve ağzınızda gargara yapın.