'Rafadan Tayfa' Göbeklitepe'de

2018'in en çok izlenen animasyon filmi "Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası"nın ardından Göbeklitepe'yi konu alan ikinci yapım, minik izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası aynı isimli televizyon dizisinden uyarlanan, 2018 çıkışlı bir animasyon filmdir.

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Göbeklitepe'nin çocuklara tanıtımı amacıyla "Rafadan Tayfa" adlı animasyon filminin ikincisi hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT'nin desteğiyle hazırlanan, 2018'in en çok izlenen animasyon filmi "Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası"nın ardından Göbeklitepe'yi konu alan ikinci yapımın, bu yıl minik izleyicilerle buluşturulması planlanıyor.

Film ekibi, Şanlıurfa'daki tarihi ören yerinin tanıtımına ulusal ve uluslararası ölçekte katkı sunabilmek amacıyla çalışmalara başladı. Göbeklitepe'de görevli arkeolog ve tarihçilerle görüşerek onlardan bilgi alan ekip, çeşitli çekimler yaptı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/01/24/01/07/resized_d7606-1203_tur_picture_20190123_17453506_17453493.jpg

Rekora doğru koşuyor

Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan, halen vizyonda olan "Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası" filminin rekor seviyede izleyici kitlesine ulaştığını söyledi. Hemen hemen her çocuğun filmi bildiğini belirten Fidan, ikinci filmde Kamil ve Hayri gibi karakterlerin Göbeklitepe ziyaretini konu alacaklarını ifade etti.

Filmin kültürler arası köprü vazifesi göreceğine inandığını vurgulayan Fidan, şöyle devam etti:

HAYAT
Fazıl Say eleştirilere cevap verdi: Tuhaf bir uçuruma hepimiz düşeceğiz

HAYAT
Seyahat yaparken kaptığı bakteri yüzünü yedi

HAYAT
Mahsun Kırmızıgül'ün annesinin evini soyan hırsız yakalandı