Propolis faydaları: Propolis nelere iyi gelir?

Zengin bir içerikten oluşan propolis, tarih boyunca insanlar tarafından ilaç olarak kullanıldı. Günümüzde de kullanımının sağlığa olumlu etki oluşturduğu bilimsel çalışmalar katlanan propolis, yetişkinler ve çocuklar tarafından bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için kullanılabilen doğal bir ürün. Peki, propolis faydaları neler? Propolis nelere iyi gelir?

Fotoğraf: Arşiv / Propolis

. Arıların iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin tomurcuk, yaprak, gövde ve salgılarından topladığı maddeleri işleyerek ürettiği bir ürün olan propolis, antioksidan ve antimikrobiyal özelliğine sahip.

Arılar tarafından üretilen çok faydalı bir bileşen olan propolis, içeriğindeki kimyasallar nedeniyle, anti-mikrobiyal, anti-oksidan, anti-tümör gibi özelliklere sahip. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor.

Yunanca'da giriş ve savunma anlamına gelen "pro" ve şehir anlamına gelen "polis" kelimelerinin birleşiminden oluşan propolis, arıların kovanlarının güvenliğini ve hijyenini sağlamak için ürettiği bir tür reçine.

KORONAVİRÜS
Koronavirüs propolise ilgiyi arttırdı: Talepler patladı

Propolis virüsün üremesini önler

Aslında arılar propolisi, bacillus larvae gibi bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı kovanlarını korumak, peteklerin hijyenini sağlamak, diğer böcek ve hayvanların kovana girişini engellemek için kullanır.

. Tarih boyunca insanlar tarafından farklı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan propolis hakkında pek çok çalışma var.

Peki, insan sağlığına faydasıyla günümüzde popülerleşen propolis faydaları neler? Propolis nelere iyi gelir?

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara arı ürünlerini anlattı: Propolis ve diğer arı ürünleri bağışıklığı doğal yollarla desteklemek için çok önemli ürünler

Propolis faydaları neler?

Antibakteriyel

Antiviral

Anti-tümör (Kansere karşı)

Antioksidan

Yanık tedavisi gibi kullanılır

Ağız ve diş sağlığında etkili

Bağışıklık sistemini güçlendirir

HAYAT
Prof. Dr. Şener: Propolis, virüslerin üremesini önler, bağışıklık sistemini güçlendirir

Propolis nelere iyi gelir?

Oldukça önemli bir bitkisel şifa kaynağı olan propolis, insan sağlığına etkileri ile oldukça faydalı. Tıpkı arı kovanını mikroplardan arındırması gibi, insanın bakteri ve mikroplardan da uzak durmasına sağlar.

EKONOMİ
Tokat'ta koronavirüs sonrası propolise talep arttı: Kilosu 1200 TL

HAYAT
Arı mucizesi 'Propolis' için kritik uyarı