Palu ailesi soruşturmasına yayın yasağı

İçinde tecavüz, istismar ve cinayet geçen hikayeleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesinden 7 kişi, TV'deki beyanlarının delil kabul edilmesi üzerine gözaltına alındı. Körfez Sulh Ceza Hakimliği, aileyle ilgili haberlerin soruşturma tamamlanana kadar yasaklanmasına karar verdi.

Yeni Şafak
Aileden Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael, Havva, İsa, Fatih, Ayşe ve Harun Palu gözaltına alındı.

ATV'de Müge Anlı'nın programında, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan Harun ve Havva Palu çifti 11 yıl önce kaybolan kızları 35 yaşındaki Meryem Tanhal ile sekiz yaşındaki torunları Melike'nin cinayete kurban gittiğini anlattı.

Bir yandan ailenin gösterdiği Tütünçiftlik sahilinde aramalar yapılırken bir yandan da çiftin damadı Tuncer Ustael, istismar, tecavüz ve cinayet dahil bazı suçlamalara hedef oldu. Konunun TV'de günlerce tartışılması üzerine Kocaeli başsavcılığının talimatıyla bugün polis harekete geçti. Aileden Tuncer Ustael, eşi Emine Ustael, Havva, İsa, Fatih, Ayşe ve Harun Palu gözaltına alındı.

Palu ailesiyle ilgili hiçbir yayın yapılmayacak

Söz konusu talebi değerlendiren Körfez Sulh Ceza Hakimliği, haberlerin soruşturma tamamlanana kadar yasaklanmasına karar verdi.

HAYAT
Palu ailesi olayı neden çözülemiyor? Müge Anlı canlı yayında açıkladı

HAYAT
Müge Anlı gözaltı sonrası ağladı