Artık künefenin de bir derneği var

UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen, kendine has özellikleri ve zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay'da, Künefeciler Derneği kuruldu.

Haber Merkezi AA
Antakya yöresine ait leziz şerbetli tatlı kadayıftan ve peynirden yapılıyor.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen, kendine has özellikleri ve zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay'da Künefeciler Derneği kuruldu.

KÜNDER (Künefeciler Derneği) Başkanı Mustafa Görgen, derneklerinin Tarihi Kurşunlu Han'daki ilk toplantısında, amaçlarının Antakya'nın tescilli künefesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Künefe için eğitim sınıfı açmak istiyorlar

Dernek olarak sektörün esnafını bir araya getirerek sorunlara ortak çözümler üretmeyi planladıklarını söyleyen Görgen, "KÜNDER ve üniversite işbirliğiyle eğitim sınıfı açmak istiyoruz. Bu sektörün daha profesyonel eğitilmesi ve gerçek Antakya künefesinin yapılabilmesi adına eğitim altyapısını oluşturacağız. Bu amaçlarla yola çıktık. Memleketimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Toplantıya, kentte künefecilik yapan esnaf ve dernek yönetimi katıldı.

Antakyalı künefeciler dernekleşti
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen, kendine has özellikleri ve zengin yemek çeşitliliğine sahip Hatay'da Künefeciler Derneği kuruldu. KÜNDER (Künefeciler Derneği) Başkanı Mustafa Görgen, derneklerinin Tarihi Kurşunlu Han'daki ilk toplantısında, amaçlarının Antakya'nın tescilli künefesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.


Diriliş Ertuğrul hayranlarının beklediği tarih: 24 Ekim Çarşamba

Diriliş'in yapımcısı istediği projeyi açıkladı: Celaleddin Harezmşah