Kümbet Yaylası'nda muhteşem tatil

Kümbet Mountain Resort tesislerinin kurulu bulunduğu Kümbet yaylalarında muhteşem bir tatil fırsatı.

Yeni Şafak
Kümbet Yaylası'nda muhteşem tatil

Rengarenk kır çiçekleri ve dağ çayırları ile kaplı olan Karadeniz Bölgesindeki yaylalarımızın çevresi genellikle ladin türü çam ağaçları ile kaplıdır. Karadeniz kıyıları sahip olduğu yeşillikleri sadece bol yağmuruna değil, nemli ve sisli havasına da borçludur. Ancak sahil şeridindeki şehirlerde yüksek nem ve sisli hava yükseklere çıkıldıkça yerini pırıl pırıl bir güneşe, bol oksijenli tertemiz havaya bırakır.

Kümbet Mountain Resort tesislerinin kurulu bulunduğu Kümbet yaylalarında bitki örtüsü genel olarak köknar, ladin, sarıçam, sedir, kayın, meşe, ıhlamur, karaağaç, gürgen, kızılağaç, yabani fındık gibi ağaç türleriyle kardelen, yabani açelya, orman gülü, gökovan gibi binlerce çeşit kır çiçeği ile kaplıdır.

Giresun'a yaklaşık 60 km. mesafede bulunan Kümbet Mountain Resort Dereli İlçesi Kümbet Köyü Koç Kayası Yaylası'nda yer almaktadır. Giresun-Trabzon sahil yolundan Dereli'ye döndükten sonra Karadeniz'in tüm güzelliklerini görmeye ve hissetmeye başlayacağınız bir yolculuğa başlamış olacaksınız…