Kendini parçalayan tablonun değeri ikiye katlandı!

Sokak sanatçısı Banksy'nin müzayedede satılınca kendi kendini imha eden Balonlu Kız eserinin değeri iki kat arttı. Banksy'nin bu hamlesiyle sanat tarihine geçtiğini söyleyen uzmanlar, eseri artık 'Love is in the Bin' (Çöpteki Aşk) olarak adlandırıyor.

Haber Merkezi Diğer
Balonlu Kız artık 'Love is in the Bin' (Çöpteki Aşk) olarak adlandırıyor.

İngiliz sokak sanatçısı Banksy’nin eseri Sotheby’s müzayede evinde satıldıktan hemen sonra katılımcıların şaşkın bakışları altında, çerçevesinin içindeki kağıt öğütücü tarafından parçalara ayrılmıştı. 1.4 milyon dolara satıldıktan hemen sonra kendi kendini imha eden eserinin değerinin ikiye katlandığı belirtiliyor.

Banksy'nin 'Kırmızı Balonlu Kız' tablosu kendi kendini imha etti
'Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin 'Kırmızı Balonlu Kız' adlı meşhur tablosu ile sanat tarihinin en ilginç açık artırma satışını gerçekleştirdi. Tablonun içine gizli bir bölme yerleştiren gizemli sanatçı Banksy, tablonun satışı gerçekleştirildikten sonra kendi kendine parçalandı. Bir milyon sterline alıcı bulan tablo “Sattım” sesini duyar duymaz imha oldu. '


The Evening Standard gaztesine göre Balonlu Kız isimli ikonik eserin değerinin müzayedede yaşananlardan sonra en az iki kat arttı. Sanat eserlerinin satışı konusunda danışmanlık veren ve satış yapan MyArtBroker sitesinin kurucularından Joey Syer, bu durumun eserin değerini katladığı görüşünde.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ise eserin kendini imha etmesinin ardından 'Love is in the Bin' (Çöpteki Aşk) ismi verildi. 'Love is in the Bin' eseri hafta sonu Londra'daki Sotheby's galerisinde sergilenecek.

Balıkçıların oltasına 'tarih' takıldı

Yaman Tüzcet vefat etti

Banksy'nin 'Kırmızı Balonlu Kız' tablosu kendi kendini imha etti