Kafe ve lokantalara 7 kriter

Lokanta ve kafe sahipleri kapılarını açacakları günü iple çekiyor. Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bazı kriterlerle faaliyete başlanabileceğini söyledi: Kapasite sınırı, personele düzenli test, müşterilerden HES kodu istenmesi, masalar arasında 1,5-2 metre mesafe, maskelerin sadece yemek yenilirken çıkarılması, mekanda kalma süresine kısıtlama, yüksek sesle konuşma ve müziğin önlenmesi.

Fotoğraf: Arşiv

Kovid-19 salgınında “yerinde karar” dönemiyle illerde salgının seyrine göre kademeli şekilde faaliyet gösterecek restoran ve kafeler için Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği kriterler etkili olacak. Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, salgının seyrine göre il hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda restoran, kafe ve lokantaların belli kurallar çerçevesinde kapılarını yeniden açabileceğini belirtti.

KORONAVİRÜS
Açma kapama 2 haftada bir gözden geçirilecek: 1 Mart’taki normale dönüşün detayları netleşti

KORONAVİRÜS
Kafe ve restoranlar için yeni öneriler: 45 dakikadan fazla oturulmayacak