Kovid-19 salgınında “yerinde karar” dönemiyle illerde salgının seyrine göre kademeli şekilde faaliyet gösterecek restoran ve kafeler için Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği kriterler etkili olacak. Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, salgının seyrine göre il hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda restoran, kafe ve lokantaların belli kurallar çerçevesinde kapılarını yeniden açabileceğini belirtti.
- -Sıkı kurallar ve denetlemeler çerçevesinde, iç mekanlara kapasite sınırlaması getirilebilir.
- -İşletme personeline ilerleyen süreçte aşı yapılabilir.
- -Girişte, müşterilerin ateş ölçümü yapılabilir.
- -Maskeler ancak ve ancak yemek yenilirken çıkarılabilir. Müşterilerin mekanda bulunma süresine sınırlama getirilebilir.
KORONAVİRÜS Kafe ve restoranlar için yeni öneriler: 45 dakikadan fazla oturulmayacak