Hünnap, Nisan-Mayıs ayları arasında, sarı renkli çiçekler açan, hoş kokulu, 4-5 metre yüksekliğinde dikenli bir ağacın, kırmızı kabuklu, sert çekirdekli, iri zeytin biçiminde ve büyüklüğünde bir yemişidir.
Asıl vatanı Suriye olan yemişi bazı bölgelerde ünnap veya innabi ismiyle de bilinir.
Çin'de ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen bu besin Türkiye'de de ciddi miktarda üretilmekte.
Peki hünnap'ın faydaları nelerdir? Hünnap nelere iyi gelir?
Hünnap nasıl tüketilir?
Hünnap meyvesi, çay şeklinde tüketilebilir. Çay olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.
Meyvesi yaş ya da kurutulmuş halde ara öğünlerde yenebilir.
Öte yandan hünnap meyvesinin reçelini de yapabilirsiniz.