Geçmeyen ağız kokusu kanser belirtisi

Özellikle sosyal yaşantımızı olumsuz etkileyen ağız kokusu çok da masum değildir. Geçmeyen ağız içi yaraları ve buna bağlı olarak ortaya çıkan ağız kokusu dil kanseri belirtisi olabilir.

Yeni Şafak
Sigara dil kanserine yakalanma riskini arttırıyor.

Uzmanlar, geçmeyen ağız içi yaraların ve buna bağlı olarak ortaya çıkan ağız kokusunun dil kanseri belirtisi olabileceğini bildirdi.Toplumun iletişim kurarken en önemli sorunu olarak ortaya çıkan ağız kokusunun, sanıldığının aksine çok da masum olmadığı ortaya çıktı. Ağız içinde çıkan ve geçmeyen yaralara bağlı olarak ortaya çıkan ağız kokularının, dil kanserinin habercisi olabileceği belirtildi. Uzmanlar, sigaranın da dil kanserine yakalanma riskini arttırdığını belirterek, erken tanının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Dil kanseri az bilinen ve gözden kaçan bir hastalık

Kulak Burun Boğaz ve Başboyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akdağ, dil kanserinin hem halk içinde hem de bilimsel arenada çok az bilindiğini ve zaman zaman muayene edilirken gözden kaçırılan önemli bir hastalık olduğunu söyledi. Ağız içindeki her yaranın dil veya boğaz kanseri ile ilişkili olmayacağının altını çizen Doç. Dr. Akdağ, “Ağız yaralarının birçok nedeni olabileceğini hatırlatmak lazım. Ancak bunlar içerisinde tümörün de kanserin de olabileceğini akılda tutmak lazım. Ağız içinde, tedaviye rağmen 15 günden uzun süren yaralarda mutlaka, kulak burun boğaz doktorunun muayenesi gerekiyor, ağız veya dil kanserini ayırt etmek açısından” dedi.

Yaraya bağlı oluşan ağız kokusuna dikkat

Dil kanserinin belirtilerinin farklılık gösterebildiğini vurgulayan Doç. Dr. Akdağ, şöyle devam etti:

Sigara her zamanki gibi kara listede

Dil kanserinde en önemli etkenlerden birinin de birçok gırtlak ve boğaz kanserinde olduğu gibi sigara olduğunu aktaran Doç. Dr. Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

HAYAT
İdeal kiloyu anlamanın yolu

HAYAT
Hareketsizlik beynimize daha cazip geliyor

HAYAT
Elektronik sigara sigarayı unutturmuyor

HAYAT
Mide kanseri dediler grip çıktı

HAYAT
Ödeme karşı 7 etkin öneri