Eşinin oturma izni parasını ödeyemedi: Yuvası yıkıldı

Azeri uyruklu eşinin oturma izni alabilmesi için yatırılması gereken harcı, maddi imkansızlıklar nedeniyle ödeyemeyen İhsan Ekşi (49), yuvasının dağılmaması için yetkililerden yardım istedi. Annesinin hastalığı nedeniyle ülkesine giden, ancak bir daha Türkiye'ye sokulmayan eşi, 5 yaşındaki kızıyla Nahçivan'da kalan Ekşi, Iğdır'da bir hastane bahçesinde yatıp kalkıyor.

Yeni Şafak
İhsan Ekşi

Sakarya'da lokanta sahibi olan İhsan Ekşi, 2013 yılında görücü usulü ile tanıştığı Gönül Teymirova (43) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Derya ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Ekşi, mali sıkıntılar yaşayınca, lokantasını kapatıp, Bolu'nun Düzce ilçesindeki bir lokantada aşçı olarak çalışmaya başladı.

Eşine oturum izni alabilmek için her yıl ödemesi gereken 700 TL'yi de ödeyemedi. Gönül Teymirova, Türkiye'de kaçak duruma düştü. Çift, Teymirova'nın annesinin rahatsızlanması üzerine Nahcivan'a gitti. Geri dönmek istediklerinde ise Teymirova, hakkında verilen deport (sınırdışı) kararı nedeniyle Türkiye'ye alınmadı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/02/13/11/25/resized_7465e-2ebb1622e8319ee78dbe51193564274b61e04a2c.jpg

Her yıl 700 lira yatırması gerekiyor

Ekşi, kızını eşiyle bırakıp Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı. Eşi ve kızının kaldığı Nahcivan'a sınır komşusu olan Iğdır'da bir otele yerleşen Ekşi, yaşadıklarını gözyaşları içinde şöyle anlattı:

HAYAT
Nöbet dizinin afişi yayınlandı: Bu dağlarda ya kurt gezer ya jandarma

HAYAT
Çiğ köfteci Ali Usta'dan dayak yiyen gençlerden şaşırtan açıklama

HAYAT
Hastalık nedeniyle kurt adama dönüştü: Saldırılara maruz kalıyor