Bakanlıktan 65 yaş üstü vatandaşlara koronavirüse karşı 19 'altın' öneri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş ve üstü vatandaşların yeni tip koronavirüsten korunmaları için dikkat etmeleri gereken önlemlerin bulunduğu 19 maddelik öneri listesi hazırladı. Listede, salgınla mücadelede kişisel temizlik, hijyen tedbirlerinin yanı sıra 'Televizyon başında hareketsiz uzun saatler geçirmeyin', 'Su kısıtlaması önerilen bir hastalığınız yoksa bol su içmeye özen gösterin' gibi tavsiyeler bulunuyor.

Türkiye'de 2019'da nüfusun yüzde 9.1'ini oluşturan 7 milyon 550 bin 727 kişi, 65 yaş ve üzerinde bulunuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş ve üstü vatandaşların yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmaları için dikkat etmeleri gereken önlemlerin bulunduğu 19 maddelik öneri listesi hazırladı.

Bakanlığa bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı "Koronavirüse Karşı 65 Yaş ve Üzerindeki Kişilere Tavsiyeler" listesinde yaşlıların koronavirüsten nasıl korunabilecekleri aktarılıyor.

Toplam 19 maddeden oluşan listede, salgınla mücadelede kişisel temizliğin, hijyenin yanı sıra ev içerisinde sağlığın korunması için hareket etmenin önemi ve evden çıkmadan kamu hizmetlerine erişimin yolları hakkında bilgiler veriliyor.

KORONAVİRÜS
Koronavirüsün Türkiye ve dünyada anlık yayılma haritası: Kovid-19'un vaka sayısı, ölüm ve iyileşme oranları interaktif haritada

HAYAT
Koronavirüs nedeniyle evden çıkamayan yaşlı kadının oğlunu ikna çabaları izleyenleri güldürdü

Türkiye'de 65 yaş ve üzeri 7,5 milyon vatandaş var

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 18 Mart'ta açıkladığı "İstatistiklerle Yaşlılar 2019" çalışmasının sonuçlarına göre, 2019'da nüfusun yüzde 9.1'ini oluşturan 7 milyon 550 bin 727 kişi, 65 yaş ve üzerinde bulunuyor.

Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2014'te yüzde 8 iken geçen yıl yüzde 9,1'e yükseldi. Yaşlı nüfusun 2019'da yüzde 44,2'sini erkekler, yüzde 55,8'ini kadınlar oluşturdu.

Öte yandan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Türkiye genelindeki resmi ve özel huzurevlerinden de 27 bin 329 yaşlı hizmet alıyor.

GÜNDEM
Sağlık Bakanı Koca 65 yaş üstü yaşlıları uyardı: Sokağa çıkma yasağına uyun