Akıllı telefonlar suça teşvik ediyor

Uzmanlara göre teknoloji psikolojik rahatsızlıkların yaşanmasına çok büyük etken oluyor. Teknoloji yanlış kullanıldığında suça teşvik ediyor. İnsanlar teknoloji sebebiyle öfkeli, tahammül sınırı düşük insanlar haline geliyor.

Yeni Şafak
Teknolojiyi yanlış kullanmak psikolojiyi olumsuz etkiliyor.

Akıllı teknolojilerin insanı tembelleştirdiğini belirten Psikolog Begüm Çayır, aynı zamanda suça teşvik ettiğini de belirtti.

Psikolog Begüm Çayır, akıllı teknolojilerin faydaları ve zararlarına değindi. Akıllı teknolojilerin hayatın her alanında yerini aldığını belirten Çayır, “Teknoloji artık hayatımızın her alanında kendini gösteriyor. Gelişen teknolojiyle birlikte, insanlar birçok işlerini cihazlara yaptırır hale geldi. Bilgisayarlar, telefonlar; insanların hafızası hatta beyni haline geldi. İnsanlar için çalışıp, düşünmeye, kaydetmeye başladılar. Daha doğrusu insanlar teknolojiyi araç olarak kullanmak yerine, hayatlarını tamamen teknolojiye göre şekillendirdi. Elbette ki teknolojinin faydaları göz ardı edilemez" dedi.

Akıllı teknolojilerin yararları

Çayır, akıllı teknolojilerin avantajlı yönlerini şu şekilde sıraladı:

Akıllı teknolojilerin zararları

Çayır, akıllı teknolojilerin zararları hakkında ise şunları söyledi:

Akıllı teknoloji doğru kullanılmalı

Akıllı teknolojilerin doğru kullanılması halinde yaşamımızı kolaylaştırdığını sözlerine ekleyen Çayın, “Sonuç olarak, teknolojinin özellikle son yıllarda gösterdiği gelişmeler neticesinde insan hayatı hem daha kolay bir hale gelmekte hem de insani vasıflar bir o kadar da anlamını yitirmektedir. Tam da bu noktada önemli olan teknolojiyi doğru bir biçimde kullanabilmek, teknolojinin insanlığımızı köreltmesine izin vermeden aksine hem insanlığı hem de insan yaşamını kolaylaştırabilme yönünde bir araç olarak görüp faydalanabilmektir” dedi.

HAYAT
Çocukların ekran bağımlılığı kalp hastalığının habercisi

HAYAT
Felçli kişiler bilgisayar kullanabilecek

HAYAT
Telefon ve bilgisayar gözü kurutuyor