İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, damak tadına düşkün herkesin vazgeçilmezi olan kebabın profesyonelce hazırlanması ve Adana usulünde tüketilmesi halinde kanseri önleyici faydalarının olduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Gümürdülü, yanlış pişirme teknikleri ve bunun neden olabileceği sağlık sorunlarına dikkati çekti.
Pişirirken yakmayın
Kebabın lezzet harikası bir gıda olduğunu ancak, hazırlanmasının mutlaka ehil ellerce yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Gümürdülü, şunları söyledi:
Kebabı Adana usulü tüketin
Prof. Dr. Gümürdülü, “Eğer kebabı kendiniz pişirmiyorsanız markalaşmış restoranları tercih edin, yani rast gele yerlerden kebap yemeyin” uyarısında bulunurken, tüketim şekli ile ilgili de “Adana usulü olmalı” tavsiyesinde bulundu. Gümürdülü, Adana dışındaki başka kentlerde kebabın yanına bulgur pilavı ilave edildiğini vurgulayarak, “Oysa Adana usulü kebabın olmazsa olmazı soğan, domates, biber, turp ve başta maydanoz olmak üzere diğer yeşillikler, salata ve süzme yoğurt gibi diğer gıdalardır. Bunların her biri de ayrı bir kanser savaşçısıdır” dedi.
İşte Adana usulü kebabın faydaları
Prof. Dr. Gümürdülü, çağımızın vebası olan kanser hastalıklarını önlemede tüketilen gıdaların öneminin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, bu gıdalardan kebap yanında tüketilenlerin faydalarına vurgu yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: