Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, Mersin Şehir Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, hastanenin açılış sürecinin titizlikle ilerlediğini, artık kabul aşamasına geldiklerini söyledi. Çamsarı, hizmet için inşaatların bitmesinin yetmediğinin aktararak en ufak bir prizden son teknoloji cihazının çalışmasına kadar tüm kontrollerin yapıldığını ifade etti.
İşte muhteşem projenin son hali:
Sorunsuz bir sağlık hizmeti için son kontrollerin yapıldığını vurgulayan Çamsarı, "Şehir hastanemiz kabul aşamasına geldi. Yani bütün inşaat, teknik donanım, içerisindeki her türlü yapılarla beraber bize artık teslim edilecek. Bu teslim süreçleri bilindiği gibi tüm hastanelerde kabul işlemleri olur. Şu anda hastanemizde kabul sürecimiz işliyor. Sağlık Bakanlığımız, müşavir firmamız, özeldeki firmalar ve genel sekreterliğimizdeki uzmanlar tüm sistemleri kontrol ediyor" diye konuştu.
Hasta kabulüne çok kısa sürede başlanacağını ifade eden Çamsarı şöyle konuştu: "Bir sağlık hizmetinin sunumu için eksiksiz sistemler ve eksiksiz kabul yapmak gerekli. Bu anlamda da tüm testler, sistemin doğru ve eksiksiz çalıştığını, sağlık hizmeti sunmaya yeterli olduğunu kontrol ediyoruz. Muayene ve kabul komisyonları bu amaçla çalışıyor. Bir prizden, son teknoloji cihazın çalışmasına kadar kontroller yapılıyor. Çalışmalar hızlı şekilde ilerliyor. Çok kısa bir sürede, birkaç gün içerisinde tamamlanıp hizmete hazır olduğunun tespit edildiği anda da hasta kabulüne ve hizmet vermeye başlayacağız."
Kamu ve özel işbirliğinde sağlık hizmeti tamamen kamunun garantisinde. Vatandaşlarımız aynı şartlarda, daha önceki kamu hastanelerinde hangi hizmeti ne şartta alıyorlarsa şehir hastanemizde de alacaklar. Bu özel bir sağlık hizmeti değil, kamunun bir sağlık hizmetidir. Bu hizmetin patronu kamudur. Bunun bilinmesini istiyoruz.
Mersinlilerin talep durumuna göre yeni alanlar ve uzman kadrolar oluşturulabileceğini aktaran Çamsarı, bin 253 yatak kapasitesine sahip hastane bünyesinde "hiperbarik oksijen tedavisi"nin de yapılacağını kaydetti.
Çamsarı, hastaneye ulaşım için ek yolların tamamlandığını, bazı yolların genişletildiğini ve toplu taşıma hizmetinin başladığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim 2016'da şehir hastaneleriyle ilgili açıklama yapmıştı. 21 şehir hastanesinin ihalesinin yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir hastaneleri benim 14 yıllık hayalim. Hiç de kolay bir süreç olmadı, inanmayanlar da oldu. Sonunda yoluna girdi" demişti.
Kocaeli'de de bir şehir hastanesi açılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "İlgili firmanın başındaki yönetimle görüştüm, umut ediyorum ki Kocaeli Şehir Hastanesi, bin 200 yataklı o mükemmel eseri 2018 yılının sonuna kadar belki 2019'un başlarında inşallah Kocaeli'ye kazandıracağız" diye konuştu.
Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci fazının hastanecilikteki yeni adının şehir hastaneleri dönemi olduğunu ifade eden Akdağ, “Ben çok iddialı olmayı sevmiyorum ama şunu rahatça söyleyebilirim; Mersin Şehir Hastanesinin ayarında bir hastaneyi bugün Avrupa'da bulamazsanız. Belki Amerika'da benzeri hastaneler var. Böylesine bir zihniyetle, böylesine bir yaklaşımla bu hastaneleri inşa ettik, inşa etmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz sene Allah nasip ederse 6 ile 8 hastaneyi hizmete sokacağız” diye konuştu. Bakan Akdağ, Mersin Şehir Hastanesi'nin 3 Şubat'ta açılacağını ifade etti.