116 ülkeden başvuru geldi: Erzincan 5. Uluslararası Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen "Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali" ödül töreniyle sona erdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen festivalde konuşan Vali Hamza Aydoğdu, kısa film festivalinde kendisine verilen ödülü, organizasyonun gerçekleştirilmesi için katkı sağlayan kurum ve STK’ler adına aldığını belirtti.

Erzincan 5. Uluslararası Kısa Film Festivali ödül töreniyle son buldu.

Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Valilik, Belediye, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ortaklığı, Sınav Okulları ve Tesay Sigorta sponsorluklarında, Erzincan Medeniyet Sanat ve Turizm Derneğinin (MESAT) katkılarıyla düzenlendi.

Vali Hamza Aydoğdu, törende, bu yıl beşincisi düzenlenen kısa film festivalinde kendisine verilen ödülü, organizasyonun gerçekleştirilmesi için emek veren kurum ve STK’ler adına aldığını söyledi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan’ın her renkten canları bağrında barındırabildiği kardeşliğin bir şehri olduğunu belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

116 ülkeden 2 bini aşkın başvuru yapıldı

Festivalde, kurmaca ve belgesel kategorilerinde 116 ülkeden gelen toplam 2 bin 625 başvuru, elemeler sonucu 20 filme indirildi.

Festival, Vali Aydoğdu tarafından jüri üyelerine, katkı sağlayan kurumlara ve sponsorlara ödül verilmesiyle sona erdi.

Törene, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Levent Akın, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç ile kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

HAYAT
Hamdi Yazır’ın tefsiri yenilendi

HAYAT
Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

HAYAT
Süleymaniye restorasyonunda sona doğru