Hamile bir kadın namaz kılarken zorlanmakta ise namazlarını oturarak veya ima ile kılabilir mi?

Namazın özü, Allah'a kulluk etmek ve O'na yaklaşmaktır. İslam dini, kolaylık dinidir ve hiçbir Müslümanı zor durumda bırakmaz. Hamile olan kadın, namazda rükû ve secde yapması kendisine veya karnındaki bebeğe zarar verecekse, haberimizde anlatılanlardan kendisine uygun gelen şekilde namazını kılar. Peki hamile bir kadın namaz kılarken zorlanmakta ise namazlarını oturarak veya ima ile kılabilir mi? İşte Diyanet fetvası.

Hamile kadın oturarak namaz kılabilir mi?

İslam’da sağlık ve güvenlik her şeyin önünde gelir ve ibadetlerde kolaylık sağlanması esastır. Hamilelik, bir kadının fiziksel ve duygusal olarak birçok değişiklik yaşadığı özel bir dönemdir. Bu dönemde, özellikle ileri aylarda, bazı hareketlerin yapılması zorlaşabilir. Namaz kılmak ise her Müslümanın vazifesi olduğu için, hamile kadınlar da bu ibadeti yerine getirmek isterler. Ancak hamilelik sürecinde ortaya çıkan bazı rahatsızlıklar, namaz kılma şekillerinde değişiklik gerektirebilir.

Hamile kadın oturarak namaz kılabilir mi?

"Hamile bir kadın namaz kılarken zorlanmakta ise namazlarını oturarak veya ima ile kılabilir mi?" sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından şu açıklama yapıldı: