Hakkari Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 2023: Hakkari Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranı

2023 Hakkâri Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye’de 14 Mayıs günü yaklaşık 60 milyon vatandaş Cumhurbaşkanlığı seçimi ve TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkâri oy oranı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları anbean Yeni Şafak'ta. Doğu Anadolu Bölgesi Hakkâri seçim sonuçları, ilçe ilçe oy oranları, ittifakların ve partilerin oy oranları, toplam seçmen sayısı gibi veriler Türkiye haritası üzerinden güncellenecek. 2023 Hakkâri seçim sonuçları ile canlı Erdoğan oy oranı ve Kılıçdaroğlu oy oranı burada.

2023 Hakkari milletvekili genel seçim sonuçları

14 Mayıs 2023 Doğu Anadolu Bölgesi , ilçe ilçe sandık sonuçları, adayların ve ittifakların oy oranları belli oluyor. Açılan son sandık sonuçlarına göre; Hakkâri'da Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı kaç? Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın oy oranları kaç? Hakkâri'da de kim önde, seçimi kazanan belli oldu mu? 2023 Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Ata İttifakı'nın oy oranlarında son durum nedir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

Hakkari seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK verilerine göre cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Bununla birlikte saat 18.00’e kadar basın yayın organlarından seçim sonuçlarına dair haber, sonuç tahmini ve yorum yapılması yasak. Saat 18.00’den sonra YSK tarafından güncel seçime dair verilen haber ve tebliğler yayımlanabilir. 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Doğu Anadolu Bölgesi Hakkâri saat 21.00 den sonra açıklanmaya başlayacak.

2023 Hakkari Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

2023 Hakkari milletvekili genel seçim sonuçları

14 Mayıs genel seçim sonuçları 2023 bu kentte oturan vatandaşların gündeminde. Hakkari 2023 milletvekili seçim sonuçları bunun yanında ile partilerin oy oralarına da yine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hakkari ilçe sonuçları oy oranları son durum

Hakkari ilçe cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 bu ilde oturanların gündeminde. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

2018 Hakkari Cumhurbaşkanı seçim sonuçları

2018 Hakkari cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Selahattin Demirtaş oyların yüzde 70,8’ini alırken, Hakkari Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 22,8’ini aldı. Muharrem İnce ise oyların yüzde 4,8’ini, Meral Akşener oyların yüzde 1’ini, Temel Karamollaoğlu da oyların yüzde 0,4’ünü, Doğu Perinçek ise oyların yüzde 0,1’ini aldı.

2023 seçimine katılan partiler ve ittifaklar hangileri?

2023 milletvekili genel seçimlere girecek bazı siyasi partiler, "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime girme kararı aldı. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Ancak Cumhur İttifakı'na destek veren DSP ve HÜDA PAR'ın adayları, seçimde AK Parti listelerinde yer aldı. Bu iki parti oy pusulasında yer almayacak.

"Millet İttifakı"nı, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) ve Demokrat Parti oluşturdu. İttifak içindeki Demokrat Parti, DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin milletvekili adayları, CHP listelerinde yer buldu. Bu nedenle 4 parti YSK'ya geçici milletvekili aday listesi sunmadı. Milletvekili aday listesi vermeyenlerin oy pusulasından çıkarılacak olması nedeniyle, Millet İttifakı içinde yalnızca CHP ve İYİ Partinin logoları yer alacak. Millet İttifakınını Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Yeşil Sol Parti ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) "Emek ve Özgürlük İttifakı" adıyla seçime katılma kararı aldı. Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmayıp cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemekte.

Zafer Partisi ile Adalet Partisi ise ATA İttifakı’nı oluşturdu. ATA İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ise Sinan Oğan.

Televizyonlar seçim gecesi sonuçları saat kaçtan itibaren açıklayacak?

Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Hakkari hakkında bilgiler

Hakkari, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir ilimizdir. İran ve Irak sınırında yer alan il, yüzölçümü bakımından ülkemizin en küçük illerinden biridir. Hakkari'nin nüfusu, son nüfus sayımına göre 280.731'dir ve bu nüfusun çoğunluğunu Kürtler oluşturur.

Hakkari'nin tarihi, M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Persler, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyetin egemenliği altında kalmıştır. 1980'li yıllarda PKK terör örgütü tarafından etnik ayrılıkçı amaçlarla kullanılan bir bölge haline gelmiştir.

Hakkari'nin doğal güzellikleri arasında, Nemrut Dağı Milli Parkı, Cilo Sat Dağları ve Zap Suyu Milli Parkı gibi yerler yer almaktadır. Bu alanlar trekking, dağcılık, yürüyüş ve doğa yürüyüşleri için popülerdir.

Ekonomik olarak, Hakkari'nin başlıca gelir kaynakları tarım, hayvancılık ve el sanatlarıdır. İl genelinde patates, şeker pancarı, buğday, arpa, nohut ve kuru fasulye gibi ürünler yetiştirilir. Ayrıca, geleneksel el dokuma halılar da bölgenin ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Hakkari'nin ilçeleri arasında Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca yer alır. Bunlar arasında en büyük ilçe Yüksekova'dır ve aynı zamanda ilin merkezidir. İl genelinde 5 ilçe bulunmaktadır.

ÖZGÜN
Türkiye 2023 Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
Trabzon Maçka Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023

ÖZGÜN
Eskişehir Sivrihisar Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023

ÖZGÜN
Kayseri Yeşilhisar Seçim Sonuçları 2. Tur Erdoğan, Kılıçdaroğlu Oy Oranı

ÖZGÜN
Erzurum Tortum Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023