Yüz yüze eğitimde kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim öğretim yılı açılış programında “Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Aşı ile ilgili sosyal medya mecralarında yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemeli” diye konuştu. Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde konuşan Erdoğan, meslek liselerinin Türkiye’nin kalkınma planlarında kritik rolünün olduğunun altını çizdi. Devlet olarak, aşı konusunda asla zorlayıcı yollara başvurmak istemediklerini söyleyen Erdoğan, “Çocuklarımızı çok özledikleri okullardan mahrum bırakma lüksümüzün olmadığı bilinciyle hareket etmemiz şarttır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin tüm imkanlarını seferber ederek, salgının yoğun seyrettiği dönemlerde çocukların eğitimden kopmamalarını sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, bu kapsamda 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilere ulaştırdıklarını anlattı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/07/01/30/resized_45418-6442f5bferdoacilis1.jpg

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgınla mücadelede hala tek ve en önemli kozumuz aşıdır

Okulları güvenli hale getirdik

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kitabı 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' okuyucuyla buluştu

GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Masada yeni tedbirler var

Aşıda zorlamak istemiyoruz

“Gönüllülük esasıyla devam ettirdiğimiz aşılama çalışmalarında uygulanan toplam doz sayımız 100 milyon sınırına doğru gidiyor.” bilgisini veren Erdoğan, şöyle devam etti:

“İsteyen her vatandaşımız ücretsiz, hızlı ve sıkıntısız bir şekilde aşıya ulaşabilmektedir. Halen birçok ülkenin kitlesel aşılamada ciddi sorunlarla karşılaştığını göz önüne aldığımızda bu tablo ülkemiz adına gerçekten önemli bir başarıdır. Milli Eğitim Bakanlığında kurduğumuz dijital altyapı ile okullarımızdaki süreçleri, hastalığın seyrini yakından izliyoruz ve izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Tüm velilerimizin ve çocuklarımızın özellikle müsterih olmasını istiyorum. Bu vesileyle bir kez daha sırası gelmiş tüm vatandaşlarımı en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum. Devlet olarak, bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Ancak salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkanını da değerlendirmemiz şarttır. Aşıyla ilgili özellikle sosyal medya mecralarından yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmesin. Salgının yayılmasını engellemek öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz başta olmak üzere hepimizin önlemlere uymasına bağlıdır. Çocuklarımızı çok özledikleri okullardan mahrum bırakma lüksümüzün olmadığı bilinciyle hareket etmemiz şarttır. Tedbirlere riayet konusunda herkesin gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere seslendi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan daima iftihar edin