Yunan zulmü

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarından Sakız Adası’na gitmeye çalışan ve içinde çocuklarla birlikte 27 göçmenin bulunduğu tekneye Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ateş açtı. Yüzlerce mermi yağan tekneleriyle Türkiye’ye geri dönen göçmenleri Türk Sahil Güvenliği kurtardı. Edirne’de de sınırı geçen 3 göçmen, Yunan askerleri tarafından coplarla dövülerek zorla Türkiye’ye geri gönderildi.

Haber Merkezi
Yunan askerleri tarafından darbedildikten sonra Türkiye’ye zorla gönderilen göçmenler hastanede tedavi edildi.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir Çeşme’de Top Burnu açıklarında görülen Türk bayraklı bir tekneden şüphelenerek bölgeye hareket etti. Teknede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 Suriye ve 10 Somali uyruklu göçmen yakalandı. Kaçak geçişi organize ettiği iddiasıyla M.Y, gözaltına alındı. Ekiplerce karaya çıkarılan göçmenler ve organizatör olduğu iddia edilen şüpheli, Sakız Adası’na doğru gittikleri sırada teknelerine Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ateş açıldığını, bunun üzerine geri döndüklerini söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/11/14/11/00/resized_9b011-83cbca6dmansetc.jpg

100 MERMİ ATTILAR

DELİKLER TESPİT EDİLDİ

Ekipler, teknede yaptıkları incelemede birçok noktada kurşun delikleri bulunduğunu ve teknenin arka bölümündeki kurtarma botunun da patladığını belirledi. Göçmenler, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürüldü. Yasa dışı geçişi organize ettiği iddiasıyla gözaltına alınan M.Y, ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Dövüp geri gönderdiler

GÜNDEM
'İnsan ol kornaya basma' pankartını gören sürücüler kornaya basmadı: Gürültü bıçak gibi kesildi