Yolu belediye kapatmış

Pazartesi akşamı on binlerce kişiyi 15-20 saat araçlarında mahsur bırakan ihmaller ve hatalar gün yüzüne çıkıyor. Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre, İBB hızlıca müdahale edip yolları temizlemek yerine, bozulan yüzlerce İETT otobüsü ve kar küreme araçlarıyla trafiği iyice içinden çıkılmaz hale getirdi.

Haber Merkezi
Bakımsızlık nedeniyle yolda kalan araçlar, trafiğin kilitlenmesine, binlerce vatandaşın yollarda mahsur kalmasına neden oldu.

Pazartesi akşamı on binlerce kişiyi 15-20 saat araçlarında mahsur bırakan ihmaller ve hatalar gün yüzüne çıkıyor. Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgiler, İBB hızlıca müdahale edip yolları temizlemek yerine, bozulan yüzlerce İETT otobüsü ve kar küreme araçlarıyla trafiği iyice içinden çıkılmaz hale getirdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/01/26/11/38/resized_505c1-928e2868iett10.jpg

TERK EDİLEN ARAÇLAR TRAFİĞİ KESTİ

500’den fazla belediye otobüsü bozulduğu veya karlı yoldan gidemediği için yolda kaldı, perondan çıkamadı. Özellikle Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt’ta terk edilen otobüsler trafiği kesti.

1500 ARACIN 540’I SERVİS DIŞI KALDI

Karla mücadelede kullanılan araç ve ekipmanların bakımlarının yapılmaması büyük bir sorun oldu. 2 günlük süre içinde 1500 kar küreme, tuzlama ve solüsyon aracının 540’ı arızalandı ve hizmet dışı kaldı. Sadece 960’ı yolları açma çalışmalarına katıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/01/26/11/38/resized_60705-c724f4c2iett11.jpg

YETERLİ STOK YOKTU

Karla mücadele ekiplerine hem yeterli stok olmadığı, hem de asfaltları bozacağı gerekçesi ile tuzlama çalışmalarını az yapmaları talimatı gitti. Karla mücadele etme konusunda tecrübesi olmayan yeni elemanlar da belli saatten sonra görev yerlerini terk etti.

İSTANBUL’UN KAR ÇİLESİ SÜRÜYOR

İstanbul’da hayatı felç eden, binlerce insanı yollarda bırakan kar yağışının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen hayat dün de normale dönemedi. Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Başakşehir gibi yağışın yoğun olduğu ilçelerde aksaklıklar devam etti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/01/26/11/41/resized_5e5b6-5a9a381fiett13.jpg

40 SAATLİK ESARET

Hadımköy’deki esaret 40 saati buldu. Hadımköy gişeler istikameti boyunca sürücüleri tarafından yol kenarına bırakılan araçlar trafiği engellerken, Vali Yerlikaya, park etmiş araçların sahiplerince acilen çekilmesi gerektiğini bildirdi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Kıymetli hemşehrilerim, Hadımköy Gişeler ve Arnavutköy arasında park edilmiş kamyon, tır ve özel araçların sahipleri tarafından acilen çekilmesi gerekmektedir. Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir.” ifadelerine yer verdi. Açıklamamım ardından yoldaki araçlar çekilmeye başlandı.

14 saat yolda kaldılar

Dolmuşlarla ulaşım sağlandı

Yollara terk edilen otobüslerin önemli bir bölümü kurtarılıp göreve döndürülmediği için çok sayıda sefer iptal edildi. Otobüslerinin boşluğunu hınca hınç yolcu taşıyan dolmuşlar doldurdu. Dolmuşçular, otobüsler sefer yapamadığı için yolcu sayılarının 2 katına çıktığını söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/01/26/11/41/resized_41a05-16eff779iett18.jpg

3 gün önceden hazırlanırdık

GÜNDEM
"İETT otobüslerinde kış lastiği yok bu yüzden yolda kalıyorlar"

GÜNDEM
İBB üç tane İETT otobüsünü kaderine terk etti

GÜNDEM
İstanbul'da İETT çalışmadı: Ekranlar iptal yazısıyla doldu