YÖK'ten vakıf üniversitelerine 'ücret' uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerini kayıt döneminden sonra açıkça ilan edilmemiş ilave veya beklenmedik ücret ve ücret artışı talebinde bulunulmaması konusunda uyardı.

Öğrencilerin, beklenmedik ücret değişiklikleriyle karşılaşmamaları için bu bilgiye önceden erişebilmelerinin önemine dikkat çekildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YSK) sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK, vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik önemli bir uyarıda bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, "İlan edilen eğitim ve öğretim ücretlerinde TÜFE üzerinden resmi güncelleme oranları dışında herhangi bir ilave değişiklik yapılmamalı" ifadeleri kullandı.

Ücret uyarısı

Devlet üniversitelerinde 2011-2012 akademik yılından beri birinci öğretimdeki öğrencilerden katkı payı alınmazken, YÖK vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ücretlerine değindi.

Öğrencilerin tercihlerinde ve kayıtlı oldukları kurumlarda devam etme kararlarında belirleyici kriterlerden biri olan öğrenim ücretleri konusunda YÖK, adayların tamamlanma süresi boyunca güncellenen ücretler hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

12 aylık tüfe oranı esas alınacak

GÜNDEM
MEB öğretmenlerle ilgili kritik takvimi yayınladı

GÜNDEM
Kılavuz yayımlandı: Üniversite adayları 23 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin sitesinden erişebilecek

GÜNDEM
ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: YKS tercih işlemleri için tarihler belli oldu