Yalan koalisyonu: Muhalefet asılsız iddiaya dört elle sarıldı

ABD’nin iş birlikçi Afganlara Türkiye üzerinden vize vereceği iddiası balon çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de İngiliz basınında çıkan Afgan mülteciler için Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde merkezler kurulacağı yalanına sarıldı. Kılıçdaroğlu’nu Dışişleri Bakanlığı, 12 dakika içinde yalanlarken, İngiliz basını da mülteci kampı haberlerini düzelterek özür diledi.

Haber Merkezi
Kemal Kılıçdaroğlu - Meral Akşener

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iç politikadaki yalan alışkanlığını ülke dışına taşıdı. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Mail On Sunday için Afganistan ile ilgili bir makale kaleme aldı. BBC Türkçe ve The Guardian, makalenin hiçbir yerinde Türkiye geçmemesine, ima dahi edilmemesine rağmen makaleyi çarpıtarak verdi. Wallace kaleme aldığı makalesindeifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/24/05/21/resized_1bcf9-41348a0akilicdarogludekupe.jpg

GÜNDEM
BBC "Türkiye'ye mülteci merkezi kurulacak" tweetini sildi

İLK KILIÇDAROĞLU ORTAYA ATTI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/24/05/22/resized_77343-772e2211meralaksenerdekupe.jpg

ORTAĞI DA PEŞİNE TAKILDI

Kılıçdaroğlu’nun ardından ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aynı yalanı paylaştı. BBC’nin mesajını alıntılayan Akşener, dedi.

12 DAKİKADA AÇIKLAMA

Bakanlık tarafından yalanlanan Kılıçdaroğlu ardından attığı tweetinde de “Millet İttifakı karşı çıkmasa ülke çıkarlarını korumak aklınızdan dahi geçmiyor. Biz sesimizi çıkarıyoruz, yarım saat sonra siz uyanıyorsunuz. Antetli A4 Bakanlığı’na dönüştünüz. Yüzlerce yıllık hariciye geleneğimize yazık” ifadelerini kullandı.

ABD’den de yalanlama gelmişti

Kılıçdaroğlu daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında Afgan sığınmacılara ilişkin bir anlaşma veya pazarlık yapıldığını öne sürmüştü. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce yapılan açıklamada, “ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir veya yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister” ifadeleri ile Kılıçdaroğlu’nun iddiası yalanlanmıştı.

DÜNYA
BBC'den ‘mülteci merkezi’ yalanı: Türkiye'nin adı bile geçmiyor

BBC ÖZÜR DİLEDİ