Türkiye'ye tuzak kuranları uyardı: Asıl dersi 2023'te alacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi, ekonomik ve sosyal kargaşa çıkarıp Türkiye’ye darbe tuzağı kuranları uyardı. Geçmişte aldıkları dersle yetinmeyenlerin şimdi gözlerini 2023’e diktiklerini belirten Erdoğan, “Milletimiz o engin ferasetiyle inşallah 2023’te hem dışarıdaki hem içerideki faşist kafalara hak ettikleri cevabı verecektir” dedi.

Haber Merkezi
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’daki “Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni”nde yaptığı konuşmada, “Sürekli daha ileriye gitmek sürekli daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, acil müdahale ve dalış eğitim botu, yeni SAT botu ve süratli devriye botlarının ülkeye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hayırlı olmasını diledi.

GÜNDEM
Sevinemediler: CHP ve İYİ Partili isimlerden Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi karşısında pes dedirten açıklamalar

KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ

Sistemlerin ülkeye kazandırılmasında emeği geçen tüm kurumları, yüklenici firmaları, işçisinden mühendisine herkesi tebrik eden Erdoğan, “Türkiye, savunma sanayiinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Son dönemde sınırlarımız içinde ve dışında elde ettiğimiz pek çok stratejik başarıda savunma sanayiinde kat ettiğimiz mesafenin katkısı bulunuyor. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Milli savunma ve güvenlik ihtiyaçlarımızın karşılanmasıyla uluslararası alanda caydırıcılık oluşturmada teknolojik bağımsızlık her zamankinden daha kritik bir hale gelmiştir” diye konuştu.

EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'uçak gemisi' çağrısı

SONRAKİ ADIMIN ÖNCÜSÜ

Erdoğan, bu anlayışla insan kaynağından teknoloji üretimine kadar geniş bir yelpazede projelerin hayata geçirilmesinde kamu ve özel sektörün hep birlikte çalıştığını söyledi. Savunma sanayiinin duraklamayı kaldırabilecek bir alan olmadığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Sürekli daha ileriye gitmek, sürekli daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz. Elde ettiğimiz her başarıyı bir sonraki adımın öncüsü olarak görüyoruz. Kamu ve özel sektör savunma sanayii kuruluşlarımızın bu doğrultuda yürüttükleri her proje geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağlıyor.”

GÜNDEM
CHP'li Selin Sayek Böke: Doğal gazın halka faydası yok, hatta faturaları yükseltir

GÜÇLÜ OLURSAK AYAKTA KALIRIZ

“Türkiye, dünyadaki çatışmaların, siyasi krizlerin, çekişmeleri ve gerilimlerin en yoğun yaşandığı coğrafyanın tam da merkezinde yer alıyor. Böylesine kritik bir jeopolitikte ancak her alanda güçlü olabilirsek ayakta kalırız. Yıllarca ülkemizin hak ve hukukunun kolayca göz ardı edilebilmesini gerisinde yeterli siyasi, ekonomik ve teknolojik güce sahip olamayışımız vardı. Bugün Doğu Akdeniz’den Ege’ye, Karadeniz’den Balkanlar, Kafkaslar ve Afrika’ya geniş bir coğrafyada kendi politikalarımızı hayata geçirebiliyorsak sebebi yine siyasi, ekonomik ve teknolojik alanda geldiğimiz seviyedir. Ülkemizin bu nüfuzundan ve gücünden rahatsız olanlar Türkiye’yi eskisi gibi istikrarsızlık batağında özelikle orada mahkum edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Artık gizlemeye, saklamaya bile gerek duymadıkları bir cüretkarlıkla her türlü askeri, siyasi, ekonomik, sosyal kargaşa, darbe, tuzak yöntemlerini kullanıyorlar.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sondajlarımızdan çatışma ve kan değil, barış ve refah fışkıracak

Üst aşamaya geçmeliyiz

EKONOMİ
Yüzde 5'i Türkiye'nin 70 yıllık gaz ihtiyacını karşılayabilir

2023’te hak ettikleri cevabı alacaklar

Milletin her seferinde milli iradenin, demokrasinin, hukukun, istiklalinin, ve istikbalinin yanında yer alarak, oyunları bozduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini hedef alan ABD başkan adaylarından Joe Biden’a da gönderme yaptı. Erdoğan şunları söyledi: “Geçmişte aldıkları dersten yetinmeyenlerin şimdi gözü 2023’e diktikleri anlaşılıyor. Milletimiz o engin ferasetiyle inşallah 2023’te de hem dışarıdaki hem de içerideki faşist kafalara hak ettikleri cevabı verecektir. Biz bugüne kadar Allah’ın inayetinin ve milli iradenin üzerinde bir güç tanımadık. Sadece Rabb’imize ram olduk, sadece milletimize tabi olduk. Bundan sonra da aynı teslimiyetle Türkiye’nin demokratik hukuk devleti niteliğine yönelik her saldırıyı engelleyerek, her oyunu bozarak yolumuza devam edeceğiz.”

EKONOMİ
Enerjinin Kızılelması: Doğal gaz rezervinin bulunması domino etkisi oluşturacak

İş adamlarına çağrı: Uçak gemileri inşa edelim

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/23/11/14/resized_9c1bb-607a1c75bot.jpg

İki acil müdahale ve dalış eğitim botunu ve 2 yeni SAT botu ile 8 süratli devriye botunu Deniz Kuvvetleri’ne kazandırdıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi çok daha büyük projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Donanmamıza ilk defa katılacak 5 büyük projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl sonunda test ve eğitim gemimiz Ufuk’u hizmete alacağız. Gemi inşaat sektörü burada. Buradan sesleniyorum, diyorum ki, Anadolu’yu inşa ettik, gelin bir de artık şöyle bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhalde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Sadece Anadolu yetmez, bu adımı da atmamız lazım.”

EKONOMİ
Türkiye ters köşe yaptı: Ruslar'ın fiyat indirmekten başka şansı yok!​

Tek amacımız hakkımızı korumak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin tek amacı var; kendisinin ve dostlarının meşru haklarını korumaktır. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük güven kaynağımız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin üstün teçhizat ve sistemlerle donatılmış olarak sahada yerini almasıdır” dedi. Erdoğan, savunma sanayisini dışa bağımlılıktan kurtarmak için verilen emeklerin karşılığını tıpkı bugün olduğu gibi birer birer almaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 70’leri aşan yerlilik ve millilik oranı önemli olmakla birlikte maruz kaldığımız açık ve gizli ambargoları düşündüğümüzde henüz yetersiz durumdayız. Hedefimiz kritik hiçbir alanda dışarıdan alıma ihtiyaç duymayacak bir savunma sanayi geliştirme ve üretim altyapısı inşa etmektir.”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/23/11/15/resized_22813-cb4a41ddgemi.jpg

Henüz başlangıç

GÜNDEM
Hazar kadar zengin: İlk keşfin ardından bölgede araştırmalar derinleştirilecek

10 ülkeden biriyiz

Denizaltı kurtarma gemisinin kendi alanında önemli bir proje olduğuna değinen Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye, dünyada kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biridir. Ayrıca envanterde bulunan birçok deniz aracımız günün şartlarına uygun olarak son teknolojiler eklenerek modernize edildi. İnşa edilen ve modernize edilen deniz araçlarımızın silah, radar, muhabere ve elektronik sistemleri yerli ve milli ürünlerle donatıldı. Milli füzemiz Atmaca’yı da gemilerimize entegre ederek, platform üretimi yanında kritik silah ve sensörlerin yerlileştirilmesinde de önemli aşama kaydettik.”

EKONOMİ
Doğalgaz faturamız 13 milyar dolar: Erdoğan doğal gaz rezervi müjdesi verirse büyük bir yükten kurtulacağız

Tahribatı, yıkımı süratle aşarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun’daki sel felaketine ilişkin şunları söyledi: “Allah ölenlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza şifalar nasip etsin. Devlet olarak buradaki bütün tahribatı, yıkımı, şunu, bunu vesaire Allah’ın izniyle süratle aşarız. Ben hemen İçişleri Bakanı’mı, Bekir Pakdemirli bakanımı, Murat Kurum bakanımı süratli şekilde üçünü de bölgeye gönderdik. Milletvekillerimiz de oradalar. Yerinde tespitleri yapmak suretiyle Kızılay, AFAD ve bütün kurumlarımız orada çalışmalarını sürdürüyorlar. DSİ aynı şekilde çalışmalarını orada sürdürüyor. Çünkü bir taraftan yıkılan köprüler var, yıkılması gerektiği için yıkılan köprüler var. Bu şekilde bir an önce inşallah buradaki bu felaketi hemen ortadan kaldırıp halkımızı yine o mutlu günlerine döndürelim. Ama bakanlarımızın bana söylediği ‘Biz bunu yaşamadık’ diyorlar, o kadar ağır bir felaket. Bütün ailelere sabırlar diliyoruz, milletimizin başı sağolsun diyoruz.”