"Türkiye’siz olmaz"

Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı, Rusya ve Ermenistan’ın bir provokasyonuna karşı Türkiye’nin bölgede olmasını Azerbaycan’ın talep ettiğini kaydetti. İbrahimqızı, anlaşma konusunda Cumhurbaşkanı Aliyev’in Rusya Devlet Başkanı Putin’e, “Türkiye’siz olmaz” dediğini aktardı.

Yasemi Asan
Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı

Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı, Karabağ’a konuşlanacak barış gücünün beş yıl olan görev süresinin anlaşmaya göre Azerbaycan’ın istemesi halinde uzatılabileceğini belirtti. İbrahimqızı, Rusya ve Ermenistan’ın bir provokasyonuna karşı Türkiye’nin bölgede olmasını Azerbaycan’ın talep ettiğini vurguladı. İbrahimqızı, anlaşma konusunda defalarca Rusya Başkanı Putin’e, “Türkiye’siz olmaz” dediğini anlattı. İbrahimqızı, Dağlık Karabağ’a yerleştirilecek barış gücü ile ilgili Yeni Şafak’a konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/15/03/55/resized_5a4e0-f8e0c760putin.jpg

SİHA’LAR OLMASAYDI 4 YIL SÜRERDİ

DÜNYA
Aliyev'den Türk basınına övgü: Karabağ gerçeğini canlarını riske atarak dünyaya duyurdular

PUTİN’İN YÜZÜNE: TÜRKİYE’SİZ OLMAZ

DÜNYA
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Büyük bir tehditle karşılaşırsam Türk askerini davet ederim

TÜRK ASKERİNİN OLDUĞU YERDE ÖZGÜRLÜK VARDIR

“Bu anlaşmada Rusya nasıl hareket edecekse, Türkiye de o şekilde hareket edecektir. Türkiye olmazsa bu anlaşmanın geçerliliği mümkün değildir” diyen İbrahimqızı, “Rusya ne yapacaksa Türkiye de onu yapacak. Rusya nerede olacaksa, Türkiye de orada olacaktır. Türkiye, Azerbaycan’da oldu, şimdi de Azerbaycan’da olacaktır gelecekte de Azerbaycan’da olacaktır. Türk askerinin olduğu her yerde barış ve özgürlük vardır” ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i kutladı

MODERN KARA VE DEMİR YOLU