Taksim’de büyük gün

Dört yıl önce temeli atılan ve 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Taksim Camii, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle açılıyor. Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasını taşıyan cami, Taksim Meydanı’nın yeni sembollerinden biri oldu. Camide otopark, sergi alanı, konferans salonu, aşevi ve Dijital İslam Kütüphanesi de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılacak olan açılış töreni, cuma namazının ardından gerçekleştirilecek.

Taksim’de temeli 4 yıl önce atılan, 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin resmi açılışı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılacak olan açılış töreni, cuma namazının ardından gerçekleştirilecek. Temeli 17 Şubat 2017’de atılan ve Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasını taşıyan cami, Taksim Meydanı’nın sembollerinden biri oldu. Cami, hemen yanında yer alan Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi ve Taksim Maksemiyle de Taksim Meydanı’nda ayrı bir bütünlük oluşturdu. Her bir bölümü en ince ayrıntısına kadar düşünülen camide otopark, sergi alanı, konferans salonu aş evi ve Dijital İslam Kütüphanesi de yer alıyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/28/02/25/resized_55b62-e3e8d82ftaksim1.jpg

HAYAT
81 yıllık mücadele ve azmin eseri: Mayıs sonu ibadete açılacak

ERBAŞ’TAN MESAJ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/28/02/23/resized_fb0f2-a22b56betaksim2.jpg

GÜNDEM
Taksim Camii açılışa hazır: Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

HALISI DEVE TÜYÜ RENGİ

Taksim’e yapılan cami için Manisa’da özel olarak dokunan deve tüyü rengi halı serildi. Caminin mihrabı 8,5 metre uzunluğunda yapıldı. Mihrabın yüzeyine Esma’ül Hüsna, mihrabın ortasında Kelime-i Tevhid yazıldı. Alt bölümüne ise Cin suresinin 18. ayetinin “Şüphesiz, mescitler yalnız Allah’ındır. Allah ile beraber hiçbir kimseye yalvarmayınız.” şeklindeki Türkçe meali yazıldı.

4 GİRİŞ KAPISI BULUNUYOR