Suriye'de barış Türkiye ve Rusya'ya bağlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in 2 saat 45 dakikalık baş başa görüşmesinde kritik konular masada oldu. Özellikle Suriye’de yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşme öncesinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı” dedi. Putin de Türkiye ile iş birliğinin, uluslararası arenada başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Vladimir Putin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rusya’nın Soçi kentinde bulunan Putin’in konutunda yaklaşık 2 saat 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Erdoğan “Mevkidaşım Putin ile verimli bir görüşme gerçekleştirerek Soçi’den ayrıldık…” açıklamasını yaparken Putin, Erdoğan’a ziyaret için teşekkür ederek, “Görüşme çok yararlı ve kapsayıcı geçti. Temasta olacağız” dedi.

DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York Times'a S-400 açıklaması: ABD Patriot satsaydı gerek kalmayacaktı

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ GÜÇLENMELİ

Liderler baş başa görüşmeye geçmeden önce kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı. Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var” dedi.

GÜNDEM
New York Times'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan analizi: Putin'e yakınlaşarak ABD'yi tehdit ediyor

AKKUYU’DA YOĞUN ÇALIŞMA VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus mevkidaşı Putin’e yangın ve felaketlerde gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

DÜNYA
Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sputnik V aşı önerisi

MALUM ZEVATA GEREKEN CEVABI VERDİK

Erdoğan, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin güçlenerek devam etmesinde faydalar olduğunu söyledi. ABD’den gelen S-400 itirazları için de, “Bir diğer konu da tabii özellikle bizim savunma sanayiinde beraber attığımız adımlar. Bunu da ayrıca zaten konuşmamızda fayda var. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da malum zevat hep bize bazı konuları özellikle sordular. Biz de onlara zaten gereken cevabı verdik. Çünkü attığımız adımlardan geri dönmemiz mümkün değil. Özellikle şuna inanıyorum yani bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var. Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar da büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı.” değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gitti

GÜNDEM
Soçi'de kritik Erdoğan-Putin zirvesi: En önemli gündem maddesi 'İdlib'

Sürekli temastayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Putin de kısa bir açıklama yaptı. Salgın nedeniyle Erdoğan ile 1,5 yıldır yüz yüze görüşemediklerini belirten Putin, buna rağmen sürekli temas halinde olduklarını hatırlattı. Putin, “İkili ilişkilerimizin yoğun ve olumlu şekilde gelişmesinden gayet memnunum. Bütün istikametlerde ilgili kurum ve kuruluşlarımız sürekli temas halindeler.” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Türkiye’nin uluslararası iş birliğinin devam ettiğini aktaran Putin, “(Türkiye ile) İş birliğimiz, uluslararası arenada başarılı bir şekilde sürüyor. Burada hem Suriye hem de Libya ile ilgili tutumlarımızı kastediyorum. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırda Rus-Türk ateşkesi kontrol merkezi aktif bir şekilde çalışıyor. Bu iş birliğimiz hem ateşkesin sağlanmasında hem de ilerideki daha sağlam kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik önemli bir unsurdur.” ifadelerini kullandı.

AYAK ÜSTÜ ANTİKOR HESABI