Sultanbeyli’ye mega projeler

Göreve geldiği günden bu yana yatırım ve hizmetleriyle öne çıkan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yeni dönem için mega projelere imza atmaya hazırlanıyor. Keskin, eğitim kampüsleri, Aydos Kalesi teleferik hattı, sanat müzesi ve kongre merkezleriyle Sultanbeylilere daha fazla yeşil alan sözü de veriyor.

Fatih Özer
İlçede bir araya geldiği kadınların kendilerinden yüzme havuzu istediğini belirten Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’deki yüzme havuzu sayısını arttıracakları müjdesini verdi.

İki dönemdir Sultanbeyli Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Keskin, AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın Sultanbeyli Belediye Başkan adayı. Keskin ile üçüncü dönemde hayata geçirmeyi planladığı mega projeleri ve akıllı şehircilik uygulamalarını konuştuk. Kendileriyle yarışacakları bir dönem içine gireceklerini ve ilçeyi yeniden imar etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Keskin, Sultanbeyli’de son on yılda yaşanan değişimi şu sözlerle anlattı:

TAPULAR DAĞITILIYOR

“Seçildiğimiz ilk dönem imar konusuna ağırlık verdik. İlçenin asırlık problemi olan mülkiyet sorununu çözdük. 2B alanlarıyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. 19 bin hemşehrimize tapu dağıtımını gerçekleştirdik. Şu an da 60 bin hemşehrimize tapu dağıtımına başladık. 2B sorununu çözdüğümüz gibi, hisseli parsellerin de çözümü sağlandı ve tüm tapular belediyemize devroldu. Kadastro çalışmaları biten tapuları hak sahiplerine devrediyoruz.”

İLÇENİN CAZİBESİ ARTTI

“TEM Bağlantı Yolu ve Gölet Projesi ile Sultanbeyli’nin hem ulaşım hem de sosyal anlamda cazibesi arttı. Ulaşımda yaşanan sıkıntıları 2 bin 540’ın üzerindeki sefer sayımızla çözdük. Metro çalışmamız hızla sürüyor. Ayrıca ilçemize 35 yeni okulla birlikte 52 park kazandırdık. Afet ve Eğitim Parkımızın da çalışmalarının sürdüğünü söyleyebilirim. 400 yataklı devlet hastanemiz de bir yıldır hizmet veriyor. Ağız diş sağlığı merkezimiz de yakında açılacak.”

KÜLTÜR-SANAT ŞEHRİ

Sultanbeyli Belediyesi’nin kültür ve sanata büyük önem verdiğini, ilçeye 6 gençlik merkezi ve 9 kütüphane kazandırdıklarını kaydeden Keskin, yeni döneme dair projeleri hakkında bilgi verdi: “Sultanbeyli, kültür ve sanatta adını sadece ilçe içinde değil, Türkiye’de de duyurmaya başladı. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivalimiz ve Kitap Fuarımız her sene yapılıyor. Yeni dönemde de tüm hemşehrilerimizi kitapla buluşturmak için yeni okuma evleri kuracağız.”

SANAT MÜZESİ VE KONGRE MERKEZİ

“Yeni dönemde ilçemizde 24 saat hizmet veren 50 bin kitabın yer aldığı ve gençlerimize ücretsiz ikramların yapılacağı Şehir Kütüphanesi olacak. Ayrıca Sanat Müzesi’nin yanı sıra kongre ve kültür merkezi projesiyle kültür ve sanatta daha ileri gitmeyi hedefliyoruz. Sadece bununla da sınırlı değil projelerimiz. Aşık Veysel Kültür-Sanat Evi’yle birlikte çocuklarımızın sevgilisi olan Barış Manço Müzik Evi’ni ilçemize kazandırarak Sultanbeyli’den yeni sanatçıların çıkmasını istiyoruz.”

GÜNDEM
Başkan Keskin mega projelerini açıklıyor