Sokak çarşı ve okula sıkı tedbir

Dünyada ve Türkiye’de Kovid-19 vaka, hasta ve ölüm sayıları yeniden tırmanışa geçince sıkı tedbirler de geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısından sonra sokak, çarşı ve okula gelen kısıtlamaları açıkladı. Okulda eğitim yılbaşına kadar online yapılacak, hafta sonu kısmi sokak yasağı geliyor.

Fazlı Şahan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de yapılan ve 3,5 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası koronavirüsle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu:

EKONOMİ
Yatırımcıya kolaylık reformu

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM HAZIRLIĞI

İnsan haklarına dayanan bir normlar inşaasını hedef aldık. Bu noktadan da çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adaletin gereğidir. İş ve yaşamda her türlü ayrımcılığın kaldırmasını da adaletin temelidir. Hukukun üstünlüğünü güçlendirerek adımlar atmakta kararlıyız. Geçmişte devlet içine çöreklenmiş olan vesayetin ve kullandığı araçların tüm izleri, gizli ajandalarıyla, paralel hatlarıyla, örgütsel aidiyetleriyle, ucu dışarılara kadar uzanan dayatmalarıyla artık tarih olmuştur.

FIRSAT PENCERELERİNİ KULLANACAĞIZ

Bilindiği gibi geçen hafta kabinemizdeki Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda görev değişikliğine gittik. Affını isteyen Berat Albayrak’ın bu talebini kabul ederek kardeşimizi görevlendirdik. Kurduğumuz güçlü üretim, ihracat ve istihdam alt yapısı en önemli görev ve ilham kaynağımızdır. Salgın sürecinin değiştirdiği ekonomik mimaride Türkiye için fırsat pencerelerini kullanacağız.

EKONOMİ
Bakan Elvan: 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz

SALGIN TEHDİDİ SÜRÜYOR

GÜNDEM
İçişleri Bakanlığından koronavirüs tedbirleriyle ilgili genelge

YENİ TEDBİRLER HAYATA GEÇİYOR

Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak çalışmaları sürdürme görevimiz var. Milletimizden bu fedakarlıkların boşa gitmemesi için salgınla mücadelede kurallara uyması ve daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz. Amacımız bir an önce ülkemizi bu salgın illetinden kurtararak hedeflerimize ulaşmaktır. Kabine toplantımızda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni koronavirüs tedbirleri: Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak

YIL SONUNA KADAR UZAKTAN EĞİTİM

İki bakan katılmadı

Kabine toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yer almadı.

2021 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle milletvekillerine sunum yapan ve yeni yol haritasını açıklayan Bakan Lütfi Elvan, toplantıya katılamadı. Kovid-19 testi pozitif çıkan ve tedavisine evde devam eden Bakan Selçuk da toplantıda bulunamadı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/18/02/58/resized_53925-e2de7a36ziyaret.jpg

Sürpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere’nin başkenti Londra’da ameliyatla birbirlerinden ayrılan siyam ikizleri Derman ve Yiğit Evrensel ile anne ve babasını kabul etti. Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, ameliyatla birbirlerinden ayrılan siyam ikizleri Derman ve Yiğit Evrensel’i anne ve babaları ile birlikte kabul etti.

Detayları MEB açıklayacak

Kıbrıs Türkü’nün sevincine ortak olduk

Erdoğan, "Heyetimiz ve Kıbrıs halkıyla birlikte Maraş'ta gerçekleştirdiğimiz program bölgedeki gelişmeyi hızla yapacağımızın kararlılığın bir adımıdır. Bizim oraya yaptığımız ziyareti anlamayanların piknik gözüyle bakması pek tabidir. Hamdolsun milletimiz orada yaptığımız işin ne olduğunu gayet iyi biliyor. KKTC gerçeğini bölgede ve dünyada kabul ettirecek bir döneme girdiğimize inanıyorum" diye konuştu.