Şentop Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunu açıklamasını değerlendirdi:  Meclis çözer de siz ne diyorsunuz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununa ilişkin “bu sorunun Meclis’te çözüleceği” açıklamasına ilişkin soruya cevap verdi. Şentop, "TBMM’nin sorunların çözüm yeri olduğunu hiç kimsenin tartışması mümkün değil. Ama bu soyut bir ifadedir. Yani ‘bir sorunun çözüm yeri Meclis’tir’ derken ne diyorsunuz? Anayasa değişikliği mi, kanun değişikliği mi, bir komisyon kurulmasını mı öneriyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Nur Banu Aras
Mustafa Şentop

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için bugün özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27. Dönem 4. Yasama Yılı’nı değerlendirdi, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 27. Dönem 4. Yasama Yılı’nda TBMM Başkanlığı’na 349 yasama dokunulmazlığı tezkeresi geldiğini söyleyen Şentop, dedi. Geçtiğimiz yasama yılında TBMM Genel Kurulu’nda 105 birleşim ve 488 oturum gerçekleştirildi. 801 saat 33 dakika çalışma yapıldı ve 33 bin 953 sayfa tutanak tutuldu.

GÜNDEM
HDP'li Taşçıer'den Kılıçdaroğlu'na 'ittifak' şartı: Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilmezse Kürt sorunu tartışılamaz

KİMSENİN TARTIŞMASI MÜMKÜN DEĞİL

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu da HDP gibi Anayasanın ilk üç maddesini değiştirmeyi vaat etmişti

TOPLUM HAYATIMIZA KATKI VERMİYOR

“TBMM’nin belirtmiş olduğum Anayasa ve İçtüzük’ten kaynaklanan enstrümanlarla ne yapmasının öngörüldüğü açıkça, somut bir şekilde ifade edilirse, o zaman bence ciddi ve faydalı bir tartışma ortaya çıkabilir. Yani ‘bir sorunun çözüm yeri Meclis’tir’ derken ne diyorsunuz? Anayasa değişikliği mi kanun değişikliği mi bir komisyon kurulmasını mı öneriyorsunuz? Bu şekilde somutlaşan bir tartışma olursa verimli bir tartışmaya dönüşür. Yoksa soyut olarak, içeriği belli olmayan muğlak tartışmalar siyasetimize, toplum hayatımıza katkı vermiyor.”

GÜNDEM
AK Partili Özkan'dan HDP'li Taşçıer'e yanıt: Yapmaya çalıştıkları terörün meşrulaştırılması

TBMM ANAYASAYI YAPACAK GÜÇTE