Şanlıurfa'da HDP'liler Saadet'e verecek

Terör örgütü ile arasına net bir çizgi çekemeyen HDP, Şanlıurfa'da Saadet Partisi'ni destekleme kararı aldı. Şanlıurfa Büyükşehir, Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye Belediye Başkan Adayları, Saadet Partisi adaylarını lehine adaylıktan çekildi. Bu sonuçla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla vurguladığı "Teröristlerle ittifak yapıyorlar" sözleri bir kez daha net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

Yeni Şafak
HDP ve Saadet Partisi 31 Mart'taki yerel seçimlerde kimi yerlerde ittifak yapma kararı aldı.

Şanlıurfa'da, HDP'nin büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adayları, Saadet Partisi lehine adaylıktan çekildi.

HDP'nin, İl Seçim Kuruluna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bildirdiği Hidayet Enmek, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, parti olarak 31 Mart'taki yerel seçimlerde strateji değişikliğine gittiklerini belirtti.

Umudu büyütmek istiyoruz

Şanlıurfa'da oluşan toplumsal muhalefete destek sunacaklarını dile getiren Enmek, şunları kaydetti:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/02/25/03/35/resized_0d7cb-2ffe0bac20190225_2_35120992_42015452.jpg

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, HDP'nin büyükşehir ve merkez ilçelerde, Saadet Partili adayları destekleyeceğini söyledi.

Yanmaz, adaylarına desteklerinden dolayı HDP'ye teşekkür etti.

Saadet Partisi, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Sabahattin Cevheri'yi, Eyyübiye Belediye Başkanlığına Halil Yiğit'i, Haliliye Belediye Başkanlığına Mustafa Hekimoğlu'nu, Karaköprü Belediye Başkanlığına da Essum Aslan'ı aday göstermişti.

GÜNDEM
Saadet Partisi aday listelerini teslim etti

GÜNDEM
İyi Parti'de işler 'iyi' gitmiyor