RedHack’e terör baskını: 450 kamu kurumunu hacklemişler

Terör örgütlerinin siber destekçisi RedHack grubuna düzenlenen operasyonda 32 şüpheli yakalandı. Ankara Emniyeti bünyesinde özel bir ekibin 1 yıldır yürüttüğü titiz inceleme sonucu, hacker grubunun kamu kurum ve kuruluşlarına ait 450 internet sitesine siber saldırı düzenlediği ortaya çıktı.

Abdullah Sarica
RedHack grubuna düzenlenen operasyonda 32 şüpheli yakalandı.

Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı siber saldırılarla gündeme gelen RedHack grubuna operasyon düzenlendi. İdeolojisini benimsediği DHKP/C, PKK/KCK, MLKP ve TKP/ML gibi silahlı terör örgütlerine teknolojik alanda destekleyen RedHack ile ilgili çalışmalar yürüten Ankara Emniyeti, bu kapsamda özel bir ekip kurarak 1 yıldır teknik ve siber çalışmalarla örgütü analiz etti. 1997’de kurulan örgütün 2020 yılına kadar faaliyetlerini deşifre eden emniyet, çalışmanın ardından ise operasyon için düğmeye bastı.

450’Sİ KAMU 10 BİN SİTEYE HACK

Yapılan analiz çalışmaları neticesinde, terör örgütünün siber yapılanmasında yer alan örgüt mensuplarının sahte nick-hesap kullanarak 1997-2020 yılları arasında gerçekleştirdiği yetkisiz erişim eylemlerini bir internet sitesinde yayınladıkları anlaşıldı. Devam eden çalışmalarda ise şüphelilerin, 10 bin 17 internet sitesine yetkisiz erişim (hackleme) gerçekleştirdiği tespit edildi.

Bu internet sitelerinden 450’sinin kamu kurum ve kuruluşlarına ait olduğu belirlendi. Örgütün kuruluşundaki ana amacın, internet üzerinden işlem yapan devlet kuruluşlarına ait gizli belgeleri siber saldırıyla ele geçirerek internet ortamında yaymak ve siber saldırılarla sitelerde örgüt propagandası yapmak olduğu belirtildi.

HER TÜRDEN TERÖRİST VAR

Polis, 42 şüphelinin yakalanması için Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda şüphelilerden 32’si yakalandı. Şüphelilerin çoğunun sol terör örgütlerine üye olma veya propagandası yapma gibi suç kayıtlarının olduğu öğrenilirken, iki şüphelinin FETÖ’den işlem gördüğü vurgulandı.

GÜNDEM
19 ilde terör örgütleriyle bağlantılı hackerlara operasyon: 450 internet sitesine siber saldırı düzenlemişler

GÜNDEM
İzdivaç toplantısında CV’leri eşleştirdik

GÜNDEM
İstanbul'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: Yakalanan 11 kişi tutuklandı