Provokasyona Navtex’li yanıt: Yunanistan anlaşmayı çiğnedi

Türkiye, imzalanan Atina Mutabakatı’na aykırı olarak turizm sezonunda tatbikat için Ege’nin uluslararası sularında askeri eğitim sahası ilanı yapan Yunanistan’a Navtex ile karşılık verdi. Türkiye’nin diplomatik girişimlerine rağmen Yunanistan, ilan ettiği sahalarda anlaşmaya uyma yönünde bir değişiklik yapmadı. Anlaşmayı çiğneyen Atina’ya karşı Navtex ilanı kaçınılmaz oldu.

Yunanistan mutabakata uymayarak, bu sene için Moratoryum ile belirlenen dönemi de kapsayacak şekilde eğitim/tatbikat sahası ilan etti.

Yunanistan’ın, Türkiye ile imzaladığı Atina Mutabakat Muhtırası’na aykırı olarak, turizm sezonunda tatbikat için Ege Denizi’nin uluslararası sularında askeri eğitim sahası ilanı yapması üzerine Türkiye de mütekabiliyet çerçevesinde 22 Haziran tarihli seyir duyuruları (NAVTEX) ile Ege Denizi uluslararası sularında eğitim sahaları ilan etti.

DÜNYA
Yunanistan'dan S-300'lerin kaldırılmasını isteyen ABD'ye tepki: Hiçbir sıkıntı çıkarmıyor

MORATORYUMU İHLAL ETTİ

DÜNYA
Yunan medyası: Türk donanmasındaki sıçramaya karşı içinde bulunduğumuz tablo içler acısı

TÜRKİYE’DEN KARŞI ADIM

Yunanistan’ın Moratoryumu ihlal eden uygulamalarını yakından takip eden Türkiye için mütekabiliyet çerçevesinde, aynıyla mukabele etmek zorunluluğu doğdu.