Pavyondan örgüt evine giderdik

FETÖ’cü eski Paris askeri ataşesi Emin Ali Ulaş’ın yargılandığı davada tanıklık eden H.Ş, “Emin Ali Ulaş’la pavyondan, kumarhaneden çıkıp örgüt evine giderdik” dedi. Ulaş’la KKTC’de tanıştığını anlatan H.Ş., “Toplantılara hep aynı eve giderdik. Gülen’in videolarını izler, kitaplarını okurduk” diye konuştu.

M. Sait Özkan
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul'da yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasındaki itiraflardan, FETÖ'nün örgüt elemanlarını kamufle etmek için çocuklu ailelerin evlerine yerleştirdiği ortaya çıktı. İstanbul Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasında geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 50 şüpheliden 42’si adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 23’ü itirafçı olurken, 16’sı cezaevine gönderildi. İstanbul Jandarma Komutanlığı ve İstanbul Başsavcılığı’nca koordineli bir şekilde yürütülen soruşturmada itirafçı olan kapatılan Deniz Harp Okulu öğrencisi B.Ş. aynı hücrede olduğu şahısların isimlerini paylaşırken, örgüt evinde kaldığı sürede şahit olduklarını da anlattı.

AİLEYLE BİRLİKTE KALDIK

MESAJDAN İLETİŞİM

B.Ş., ifadesine şöyle devam etti: “Ben haberleşmenin nasıl olacağını kendisine sordum. O da 'Oyunu internet üzerinden cep telefonuna yükle, daha sonra oyunda kullandığın ismi bana bildir. Ben de seni arkadaş olarak ekleyeyim ve arkadaş olduğumuzda mesajlaşmaya başlayabiliriz' dedi. Bu oyunun mesaj kısmı üzerinden Servet abi ile irtibata geçiyordum.”

HÜCRESİNİ DEŞİFRE ETTİ

Kendisinin ankesörlü hattan aranmadan önce veya sonrasında ardışık bir şekilde aranan diğer isimleri de tanıyıp tanımadığı sorulan B.Ş. bu kişileri de deşifre etti. B.Ş., şıunları anlattı: “M.T. askeri okuldan sınıf arkadaşımdır. Aynı cemaat evine gittiğimiz şahıslardandır. Kendisi cemaat içerisinde Fatih kod adını kullanırdı. H.İ. ise ortaokul ve askeri okuldan sınıf arkadaşımdır. Aynı cemaat evine gidiyorduk. Kendisinin kod adı ‘Hamza’dır.”

GÜNDEM
FETÖ çatı davasında gerekçeli karar açıklandı

HAYAT
Mahkemeden yeni Atalay Demirci kararı