Okullarda Kovid-19 vakası görüldüğünde neler yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından okullarda Kovid-19 vakası görülmesi halinde neler yapılacağına ilişkin merak edilen soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtladı. Buna göre, aynı sınıfta 10 gün içerisinde birden fazla vaka çıkması durumunda sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek.

Fotoğraf: Arşiv

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitimin başlamasının ardından okullarda Kovid-19 vakası görülmesi halinde neler yapılacağına ilişkin soru ve cevapları Bakanlığın internet sitesinde yayımladı. Soru ve ve cevaplar şöyle:

Sınıfımızda bir öğrencimizde Kovid-19 pozitif vaka saptandı. Sınıfımızda şu anda sadece bir tane vaka var. Ne yapmalıyız?

Sınıfımızda bir öğrencimizde Kovid-19 pozitif vaka saptandı. 10 gün içinde sınıfımızdaki başka bir öğrencinin ateşinin okul girişindeki ölçümlerde 38 derecenin üzerinde olduğu tespit edildi. Ne yapmalıyız?

Sınıfımızda bir öğrencimizde Kovid-19 pozitif vaka saptandı. 10 gün içinde başka bir öğrencimizin daha evde rahatsızlandığı, sağlık kuruluşuna başvurduğu ve yapılan PCR testi sonucunda Kovid-19 pozitif vaka saptandığı velisi tarafından okulumuza bildirildi. Ne yapmalıyız?

Sınıfımızda bir öğrencimizde Kovid-19 pozitif vaka saptandı. 10 gün içinde bu sınıfta ders veren öğretmenimizde de Kovid-19 pozitif vaka saptandı. Bu durumda ne yapmalıyız?

Sınıfta ders veren öğretmende Kovid-19 pozitif vaka saptandı. Ne yapmalıyız?

Öğretmen veya öğrencinin ailesinde Kovid-19 pozitif vaka saptandı. Ne yapmalıyız?

Ana sınıfında okuyan bir öğrencimizde Kovid-19 pozitif vaka saptandı. Ne yapmalıyız?

Temaslı kabul edilen kişiler için nasıl uygulama yapılır?

Yakın temaslı kabul edilen kişiler için nasıl uygulama yapılır?

GÜNDEM
MEB: Temaslı öğrenciler mazeretli sayılacak